У Луцьку затримали організатора незаконного каналу переміщення чоловіків закордон

24 Травня 2022, 18:00
Затримання 1910
Затримання

У Луцьку викрили чоловіка, який організував схему з переміщення чоловіків призовного віку, які намагалися уникнути мобілізації на військову службу.

Про це інформують на сайті ГУНП  Волинської області.

За даними правоохоронців, керівник місцевого осередку однієї з проросійських політичних партій, який також займається міжнародними перевезеннями пасажирів, організував схему з переміщення чоловіків призовного віку, які намагалися уникнути мобілізації на військову службу. Фігурант оформлював їх водіями, що надалі дозволяло особам безперешкодно виїжджати за кордон. Вартість такої послуги становила 10 000 доларів США.

З власних джерел журналісти Район.Камінь-Каширський дізналися, що цим фігурантом є Ігор Федорук.

24 травня у Луцьку поліцейські затримали організатора «трансферу» під час отримання 20 000 доларів США. Вирішується питання про повідомлення йому підозру  за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України.

За незаконне переправлення осіб через державний кордон України чинним законодавством передбачена відповідальність  - позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Волинська обласна прокуратура.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром