Луцькі муніципали штрафують водіїв, які перешкоджають заїзду комунальників до смітників

24 Травня 2022, 09:50
Водії перешкоджають доїзду комунальників 1121
Водії перешкоджають доїзду комунальників

У Луцьку муніципали штрафують водіїв, які перешкоджають заїзду комунальників до смітників.

Про це пише Суспільне.

Через порушення правил паркування комунальники не мають належного доступу до 20 смітників, аби вчасно їх прибирати. Як розповіла  інспекторка муніципальної варти Оксана Матрунчик, мікрорайони, на проблеми з паркуванням у яких щодня скаржаться комунальники, нині посилено інспектують.

Найбільше порушень інспектори фіксують у густонаселених мікрорайонах Луцька та в центральній частині міста.

«Це проспект Соборності, 4, 6, 10, 14, вулиця Кравчука, 34, 36, 38, вулиця Чорновола, центральні вулиці», – говорить інспекторка департаменту муніципальної варти.

На вулиці Чорновола, 2 інспектор муніципальної варти Луцька Сергій Секунда розповів: у комунального підприємства «Луцькспецкомунтранс» є два способи забирати сміття: з баків та спецтехнікою за допомогою ковша.

«Зараз бачимо, що дані авто розташовані біля сміття по периметру й авто не може під'їхати», – додав інспектор.

За цією адресою, розповів працівник «Луцькспецкомунтрансу» Василь Маринкевич, регулярно виникають труднощі з доступом до сміттєвих баків. Зі слів чоловіка, інколи комунальникам доводиться за однією і тією ж адресою приїжджати тричі на день, аби забрати відходи та оминути всі автомобілі.

«Ми о шостій ранку приїжджаємо – тут стоять авто, в обід стоять, їдемо в гараж – заїдемо, теж стоять. І третій тиждень не можемо забрати. Палимо дурнувату соляру, а вони як стояли, так і стоять», – додав комунальник.

Ще одне порушення інспектори зафіксували на проспекті Соборності, 4, де автомобіль був припаркований ближче, ніж п'ять метрів від смітника. Авто з результатами замірів фотографують, вносять дані у базу та залишають повідомлення про штраф на лобовому склі.

«Після того, як зафіксували стоянку авто біля контейнерів, проводимо заміри. Крайню точку від контейнера і до автомобіля, міряємо: в нас тут 1,7 метра, авто розташоване з порушенням», – додав інспектор Сергій Секунда.

Окрім додаткових витрат на пальне, проблемний заїзд комунальників до сміттєвих баків порушує графіки прибирання, – зазначив директор «Луцькспецкомунтрансу» Володимир Марценюк.

«Є мешканці, які порядні, платять вчасно і хочуть, щоб біля будинків було чисто, а через несанкціоновані стоянки вони страждають. Страждає економіка, логістика і мешканці», каже керівник підприємства.

Водіїв за порушення правил дорожнього руху штрафують, зокрема за неправильну стоянку доведеться сплатити 340 гривень або половину вартості впродовж 10-денного пільгового періоду, – говорить старша інспекторка департаменту муніципальної варти Оксана Матрунчик.

За останні два місяці в Луцьку муніципали зафіксували понад чотири тисячі порушень. Упродовж дня 23 квітня інспектори оформили понад сотню повідомлень про штраф за неправильне паркування.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50