Депутати Луцькради і війна: хто служить і волонтерить

20 Травня 2022, 12:37
Депутати Луцькради і війна: хто служить і волонтерить 1218
Депутати Луцькради і війна: хто служить і волонтерить

Громадська кампанія «Атестація депутатів місцевих рад» продовжує дослідження діяльності депутатів Луцької міської ради в умовах війни.

Результати моніторингу опублікували на сайті АДМР.

За період від початку повномасштабної війни в нашій державі троє депутатів Луцької міської ради мобілізовані до складу Збройних Сил України. Серед них представники фракції «Європейська Солідарність» у Луцькраді Юрій Моклиця і Олександр Ніколайчук, а також голова фракції Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Микола Федік. 

Разом з тим, в перші дні війни троє представників фракції ВО «Свобода» у Луцькій міській раді Андрій Білан, Володимир Пшибельський та Микола Федік виконували функції у складі одного з підрозділів територіальної оборони у місті Луцьку. Про це 1 березня на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook повідомив депутат Андрій Білан.

20 із 42 депутатів Луцької міської ради протягом 24 лютого – 30 квітня 2022 року провадили волонтерську діяльність для наближення спільної перемоги у боротьбі з рф і повідомляли про результати такої роботи у публічних джерелах, зокрема, на своїх особистих сторінках у соцмережі Facebook та у засобах масової інформації. Серед таких місцевих обранців – представники фракцій «Громадянський Рух «Свідомі», «За майбутнє», ВО «Свобода», «Європейська Солідарність» та ВО «Батьківщина». 

Зокрема, протягом усього періоду від початку війни волонтерську діяльність у Луцьку здійснювали шестеро представників фракції «Громадянського Руху «Свідомі» – Андрій Лучик, Андрій Маруняк, Алла Надточій, Михайло Наход, Валентин Хаймик та Тарас Шкітер. Про свою волонтерську роботу депутати повідомляли на особистих сторінках у мережі Facebook та у засобах масової інформації.

Про свою волонтерську діяльність в умовах війни в публічних джерелах висвітлювали інформацію п’ятеро представників фракції «За майбутнє» у Луцькій міській раді – Катерина Шкльода, Андрій Разумовський, Оксана Лєщинська, Вікторія Майборода та Роман Кравчук

Пошуком та доставкою гуманітарної допомоги для військових та цивільних займалися протягом лютого-квітня 2022 року усі члени фракції ВО «Свобода» у Луцькій міській раді – Андрій Білан, Алла Жупанюк, Володимир Пшибельський та Михайло Щур.

У складі фракції «Європейська Солідарність» в Луцькраді з відкритих джерел стало відомо про волонтерську діяльність Ігоря Гнетньова, Алли Доманської, Ірини Колковської та Миколи Яручика

Представниця фракції ВО «Батьківщина» Ірина Чебелюк як заступниця Луцького міського голови і депутатка Луцькради протягом періоду воєнного стану в Україні постійно публікувала на своїй сторінці у Facebook інформацію про актуальні потреби військових і цивільного населення, контролювала роботу Луцького центрального пункту допомоги, який було створено на базі міської ради. 

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром