На вулиці Даньшина відімкнуть багатоповерхівку від газу

09 Липня 2015, 11:19
4778

У Луцьку 10,5 тисяч квартир, які можуть залишитися без газу. 

Під час проведення планово-технічного обслуговування 9 липня відключать 160 квартир на вулиці Даньшина,1 , а відновити газопостачання газовики обіцяють після погашення боргів.  

У Луцьку спостерігається падіння рівня розрахунків за спожитий газ і за перше півріччя 2015 року складає 42,2 мільйони гривень, що на 302% більше, ніж за аналогічний період минулого року (10,5 млн.грн), - йдеться на корпоративному сайті ПАТ "Волиньгаз".

Після різкого підвищення ціни енергоносія ситуація  з неплатежами вкрай складна як на середину літа, хоча традиційно в теплу пору року люди намагалися погасити борги, накопичені в опалювальному сезоні.

Заборгованість побутових споживачів газу у Луцьк складає 41% від загального боргу за газ всієї Волинської області. На сьогодні в обласному центрі  На сьогодні борги за газ мають майже 10,5 тисяч домоволодінь, через несплату відключено 805 споживачів.

«Підприємство буде вимушене і надалі припиняти газопостачання боржникам, бо такі умови передбачені на державному рівні. Оскільки неплатежі стали непоодиноким явищем, будемо практикувати побудинкові відключення під час проведення планово-технічного обслуговування (ПТО) газового обладнання», - зазначив заступник голови правління з постачання та обліку газу ПАТ «Волиньгаз» Андрій Карпомиз.

Разом з технічними службами на виїзді працюватиму контролери, які допоможуть з’ясувати стан особового рахунку і консультуватиму про можливість реструктизації боргу в разі потреби.  Про проведення ПТО мешканців повідомлятимуть на дошках оголошень не пізніше, ніж за три дні до проведення робіт. З графіком ПТО можна ознайомитися на офіційному сайті ПАТ "Волиньгаз" в розділі "До уваги клієнтів"

Для того, щоб стрімке зростання заборгованості не привело до погіршення газопостачання всього регіону, підприємство радить споживачам своєчасно сплачувати за газ або звертатись в управління праці та соціального захисту населення для оформлення державних допомог – субсидій.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром