Презентували «50 сторінок атласу» Руслана Теліпського

02 Лютого 2016, 10:02
На виставці представлені роботи з країн світу, в яких побував Руслан Теліпський 3775
На виставці представлені роботи з країн світу, в яких побував Руслан Теліпський

В арт-галереї «Луцьк» відкрили  виставку  фоторобіт волонтера та громадського діяча Руслана Теліпського «50 сторінок атласу».

Презентація  відбулося у понеділок, 1 лютого у рамках проекту «Меценати для солдата».

За словами Руслана Теліпського, на виставці представлено роботи із тих країн світу, які відвідав. Зокрема він побував в усіх континентальних державах Європи та на трьох неєвропейських континентах. У зніманнях фотограф спробував поєднати репортаж із показом цікавих та живих моментів життя.

Руслан Теліпський зізнався, що найулюбленішою книгою вважає атлас країн світу, тому завжди бере його з собою у подорож.

«Із своїм польським атласом я почав мандрувати. Це мій талісман, мій оберіг. Є речі, які вже не так інтенсивно зі мною мандрують, але не ця книжка. Хай де її  розгорнув би, у мене виникає лише одне запитання, коли я там буду», – розповідає Руслан Теліпський.

Також автор експозиції додає, що давно хотів подарувати містянам виставку своїх фотографій, щоб показати їм те, що побачив і пережив сам. Ще громадський діяч  вирішив зробити подарунок самому собі, адже виставка приурочена до його 35-річчя. За допомогою цієї експозиції Руслан Теліпський хоче  привернути увагу громади до воїнів АТО та членів їх сімей. Кожну роботу можна придбати, ціни коливаються від 10 гривень за листівку-фотокартку до 500 гривень за фотокартину  у дерев’яній оправі.

Окрім того, Руслан Теліпський прагне надихнути містян до мрій та подорожей. У свою чергу обов’язково обіцяє допомогти відчайдухам порадою.

«Якщо знайдуться нові магелани, колумби серед лучан, радо поділюся досвідом. Я почав мандрувати майже 10 років тому, і час збіг дуже швидко. Не встиг озирнутися, а вже відвідав 50 країну. Не збираюсь на цьому зупинятися», – каже Руслан Теліпський.

З привітальним словом до фотомайстра звернулися колеги та однодумці. Начальник управління культури міської ради Тетяна Гнатів зазначила, що завдяки роботам Руслана Теліпського світ відкриває Україну. Директор обласної бібліотеки для юнацтва Алла Єфремова розповіла, що дуже рада співпраці із Русланом Теліпським, адже заклад часто стає «штаб-квартирою» проекту «Меценати для солдата».

«Руслан бачить мить, з якої складається наше життя. Цю мить на відміну від відео можна довго розглядати, домислювати своє. Кожна окрема фотографія наповнена певним смислом», – поділився враженнями мандрівник Ігор Случик.

Варто зауважити, що виставка Руслана Телепського «50 сторінок атласу» триватиме до 29 лютого. До аукціону запрошують долучитися лучан та гостей міста.












 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром