Кравчука: волинські письменники можуть залишитися «за бортом»

02 Січня 2018, 14:16
Ольга Ляснюк 2936
Ольга Ляснюк

Волинська обласна рада відмовляється фінансувати волинську організацію Національної спілки письменників України.

Про це у Facebook повідомила голова організації Ольга Ляснюк.

Письменниця зазначила, що результати Волинської організації НСПУ не найкращі. За її словами, книговидання на Волині майже згорнуте. За два останніх роки на нього виділяли по 200 тисяч гривень, чого не скажеш про інші області – в них ситуація кардинально інша.

За інформацією Ольги Ляснюк, навіть цю невелику суму використовували так, щоб із них щось повернути в бюджет.

Письменниця також скаржиться на те, що щомісяця самостійно шукають кошти, аби оплатити комунальні послуги. Це в межах двох тисяч гривень. Скільки організація не зверталася в облраду, постійно отримує різноманітні відписки.

«У минулому році ми просили кошти на погашення плати за комунальні послуги. Нам відмовили. На початку року просили кошти на статутну діяльність. Нам теж відмовили. Обласна рада нам відписувала, що ці кошти не передбачені статтями розходів», – розповіла для Район.Луцьк Ольга Ляснюк.

Вона повідомила, що є такі області, в яких можуть організувати фінансові пріоритети, зокрема знижки на оплату «тепла» в організації, винагороду за найкращу книжку, а на Волині скасували подібну премію, як «корупційну».

Очільниця зазначила, що в минулому році платили за теплопостачання самостійно. Ольга Ляснюк просила кошти в благодійників, і в Києва також. Тобто зі складної ситуації в 2017 якось вийшли, а от що чекає організацію в 2018 році – невідомо.

Тобто 45 письменників Волинської організації НСПУ залишаються «за бортом».

Допис Ольги Ляснюк
Допис Ольги Ляснюк

Очільниця організації в обуренні
Очільниця організації в обуренні

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром