У Луцьку проводять історичні лекції та екскурсії на підтримку ЗСУ

13 Травня 2022, 18:30
Лекція в музеї 1405
Лекція в музеї

У Луцьку проводять історичні екскурсії містом та читають лекції про видатних діячів культури, а виручені кошти передають на підтримку ЗСУ.

Організовує такі заходи управління туризму і промоції міста. У п'ятницю,  13 травня,  на одній з таких лекцій побувала журналістка Район.Луцьк. 

Цього разу лекторкою була Тетяна Єлісєєва, завідувачка музею Волинської ікони, читала лекцію  про життя і творчість іконописця Йова Кондзелевича.

У Волинському краєзнавчому музеї кажуть, що ідея проводити такі заходи належить міській раді,  а вони лише надають приміщення, куди можуть прийти всі охочі.

«Зазвичай приходить не так вже й багато людей, переважно це місцеві, лучани. Часом приходять й вимушено переселені люди, щоб більше почути про історію Луцька і його околиць», – зауважила працівниця музею Руслана.

Організатори зазначають, що усі лекції проводять у приміщеннях, які мають укриття, аби у разі повітряної тривоги слухачі могли заховатись у безпечному місці.

Раніше таких заходів було значно більше, та через війну стало складно їх проводити. 

«Ми вирішили продовжити влаштовувати такі заходи, тільки тепер за донати. Сума довільна, яку може дозволити собі слухач. Виручені кошти спрямовуємо в центральний пункт допомоги в Драмтеатрі. За шість лекцій вже зібрали 2,5 тисячі гривень», – розповіла начальниця управління туризму і промоції міста Луцької міської ради  Катерина Теліпська

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром