Бізнесмени запропонують свій варіант розвитку міського парку

01 Лютого 2016, 18:47
2037

До реконструкції центрального парку імені Лесі Українки міська влада хоче перш за все залучити підприємців, які вже там працюють.

Про це стало відомо у понеділок, 1 лютого, під час засідання робочої групи з питань розробки концепцій розвитку Центрального парку культури та відпочинку та парку 900-річчя Луцька.

Уперше на засідання запросили підприємців, які вже працюють у парку, аби послухати, яким парк бачать саме вони. Голова робочої групи Юрій Моклиця зауважив, що розбудова та модернізація парку – справа бізнесу. Наразі ж головним завданням є створення концепції розвитку парку.

«Найважливіше наше завдання – не намалювати новий парк, а наповнити життям існуючий. Моє бачення таке – парк має розвивати бізнес. Хочу почути людей, які вже працюють там. Бізнес має можливість інвестувати. Головне, що ви готові вкладати, тепер потрібно зрозуміти, на яких умовах», - зауважив Юрій Моклиця.

Самі ж підприємці перш, ніж пропонувати свої проекти хочуть почути, на яких умовах буде підписуватися договір. Вони говорять, що варто було б укладати його хоча б на 10 років, аби представники бізнесу мали можливість повернути вкладенні у парк гроші. А за кожним підприємцем пропонують закріпити територію, яку він має облагороджувати.

Окрім того, підприємці погоджуються, що відповідні органи повинні перевіряти, чи виконуються умови орендарем. Проте Алла Грабко, начальник відділу управління майном міської комунальної власності Луцької міської ради. Зауважила, що термін оренди не має великого значення. Бо з добросовісним орендарям міська рада завжди продовжує договір. Тільки у разі невиконання умов можливе розірвання угоди за згодою сторін, або ж у судовому порядку.

Наразі ж вирішили, що кожен підприємець, який має об’єкти господарювання у центральному парку може представити свій проект розвитку території, яку обслуговує. Це допоможе скласти загальну картину того, яким має бути парк та дозволить розвивати наступні ідеї.

Нагадаємо, що депутати Луцької міської ради хочуть надати автодрому у парку культури та відпочинку імені Лесі Українки належний вигляд. Крім того, заступник мера Юрій Моклиця запропонував провести громадське опитування, яке має визначити, чи потрібна жителям міста у Центральному парку ротонда. Для цього планують створити спеціальні анкети, де кожен зможе висловити свою думку.

 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром