Тролейбусникам виплатили заробітну плату за грудень

01 Лютого 2016, 18:25
1831

У міськраді стверджують, що заборгованості із заробітної плати по службі перевезень немає, а водії вже отримали зарплату за грудень минулого року. 

Про це інформують на сайті міськради.

Як уже відомо, у 2016 році Державним бюджетом України не передбачені кошти на відшкодування перевезень пільгових категорій населення. За ініціативи міського голови Миколи Романюка у міському бюджеті на пільгові перевезення громадян у міському транспорті в рамках Програми соціального захисту населення міста на 2016-2020 роки передбачено на 2016 рік близько 20 млн грн. Перші кошти за пільгові перевезення, які надійшли на підприємство з міського бюджету 29 січня, а це 2 млн 222 тис. грн, були спрямовані на виплату заробітної плати працівникам підприємства електротранспорту.

В.о. директора ЛПЕ Ігор Грицюк розповів, що цими коштами повністю закрито заробітну плату водіям за грудень місяць. Тобто, за грудень заборгованості із заробітної плати по службі перевезень немає.  Залишилась частково заборгованість за листопад, грудень перед іншими службами і адміністрацією.

Як пояснив Ігор Грицюк, заборгованість із заробітної плати в основному була спричинена несвоєчасним виконанням державою своїх зобов'язань щодо виплати компенсації за перевезення пільгових категорій громадян. І на даний час держава боргує підприємству 1 млн 150 тис. грн.

Луцьким підприємством електротранспорту із отриманих коштів від продажу квитків у січні було заплачено за електроенергію (650 тис. грн), а в березні ця сума суттєва збільшиться, адже електроенергія має подорожчати. Тому, за словами в.о.директора,  адміністрація підприємства вивчає питання підняття тарифу за перевезення у тролейбусах до двох грн, щоб частково компенсувати затрати, які несе ЛПЕ за перевезення пасажирів у місті. Але це має відбутися після прийняття відповідного рішення виконавчим комітетом міської ради.

 А ще: цими днями підприємство поповнилося іще однією одиницею рухомого складу: було капітально відремонтовано тролейбус, який з 2007 року не виходив у рейси.

Коментарі
01 Лютого 2016, 22:35
Інші служби не суттєво головне щоб водії не страйкували
02 Лютого 2016, 14:49
<p>пізд*ж!!!дали тисячу за жовтень<br /> а деяким ще не закрив за<br /> вересень</p>
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром