Луцьк попрощався з полеглим Героєм Артуром Шевчуком

11 Травня 2022, 14:15
Полеглий воїн Артур Шевчук 2176
Полеглий воїн Артур Шевчук

У Луцьку відспівали захисника України Шевчука Артура Миколайовича.

Прощання відбулося  11 травня у Кафедральному соборі Святої Трійці.

Провести українського воїна в останню путь прийшли рідні, друзі, побратими, керівники міста та просто небайдужі лучани.

В своїй проповіді Митрополит Луцький та Волинський Михаїл наголосив, що нелегкі випробування нині проходить наша держава і церква, яка у мирний час звершує здебільшого таїнства на оздоровлення, щастя та довголіття. Проте, нині, ці таїнства стають в другу чергу, адже часто є необхідність звершувати чин похорону.

«Цей завершальний піснеспів «Вічна пам'ять» дає нам надію, шо ми ще зустрінемось. Ми не лише через усвідомлення своєї патріотичності кажемо фразу «Герої не вмирають!» Ми віримо у світле Христове Воскресіння. Ми віримо, що ті, кого ми проводимо з цього життя у інший світ, будуть нашому захисниками і там – на небесах. Ми віримо, що там вони будуть вимолювати у Бога нам перемоги, миру, радості і щастя», – сказав Владика.

Артуру Шевчуку було 37 років. Він проходив військову службу на посаді головного сержанта – командира інженерно-позиційного відділення інженерно-позиційного взводу інженерно-саперної роти. Загинув Герой 6 травня в селі Олександрівка Краматорського району Донецької області.

Редакція Район.Луцьк. висловлює щирі співчуття рідним і близьким загиблого воїна!

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024