Студенти панікують через зменшені стипендії

01 Лютого 2016, 17:03
3536 Джерело: interbuh.com.ua

У січні 2016 року студенти начальних закладів отримали стипендії, значно нижчі, ніж у попередні місяці.

Зокрема у соціальній мережі у спільноті Типовий СНУ студенти стверджують, що порівняно з нарахуванням минулого місяця, січнева стипендія зменшилася на 400 гривень.

У коментарі журналісту Район.Луцьк у відділі нарахування стипендій Східноєвропейського національного університету зазначили, що зменшення виплати пов’язане з фінансуванням. Чи збільшиться розмір студентських доходів у наступних місяцях стверджувати не можуть.

Раніше у ТСН повідомляли, що 2016 році стипендії студентам «заморозять» і підвищувати не будуть, бо не вистачає коштів.

Про це сказала перший заступник міністра освіти та науки Інна Совсун в сюжеті програми «Сніданок з «1+1». За словами чиновниці, є економічні реалії. Адже на освіту виділяється 11 мільярдів гривень, п'ять із яких передбачено на виплату стипендій. Якщо за цих умов підвищити стипендію студентам, то доведеться знизити зарплати викладачам.

Отримувати від держави стипендії за успішне навчання мають право лише студенти стаціонару. Її розмір для учнів професійно-технічних навчальних закладів становить 311 гривень на місяць, для студентів ВНЗ І-ІІІ рівнів акредитації, які навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем «молодший спеціаліст» або «бакалавр», – 622. Студентам (бакалаврам, спеціалістам, магістрам) вишів ІІІ-ІV рівнів акредитації виплачують 825 гривень. Також існують соціальні стипендії для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також учнів, які в період навчання у віці від 18 до 23 років залишилися без батьків. Для учнів ПТУ такі виплати складають 961 гривню, для ВНЗ – 1 989.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром