Замість традиційного свята квітів пропонують облаштувати клумби в місті

09 Липня 2015, 09:02
7382

Активістка Олена Семенюк пропонує замість традиційного Свята квітів, яке щороку проводиться до Дня міста в серпні, цьогоріч влаштувати конкурс на облагородження клумб.

"Кожного кожнісінького року у Луцьку на День незалежності відбудвається тзв. Свято квітів. Кожна школа, купа фірм роблять якісь нікому особливо не потрібні композиції, які після завершення дійства валяються собі під ногами - геть неестетично і негуманно", - пише Олена у facebook.

Тож дівчина запитує лучан у популярних групах, що вони думають з цього приводу, чи не краще замість цього організувати конкурс на облаштування клумб чи куточків.

У коментарях люди охоче відгукуються на пропозицію, однак самі ініціативи ще не проявляють.

Користувачка Юлія написала:

"Більшість установ, які беруть участь в святі, наймають дизайнера, який оформляє композицію з квітів. Гроші, як правило, примусово-добровільно здають працівники тих же закладів, а в кращому випадку виділяють з бюджету самого закладу. Є звичайно і люди, що справді готуються. Приємно подивитись на красу, створену їх талановитими руками! От такі повинні брати участь в святі, а не для чергової галочки всі підряд", - Юлія Писачук.

Інша користувачка висловила таку думку:

"Навіть не обов'язково робити у форматі конкурсу. Робити-облаштовувати клумбу, одну чи декілька - ідея дуже гарна. Але треба ж потім за ними постійно наглядати", - пише Анна Гнатюк.

Район. Луцьк підтримує ідею Олени. Якщо наші читачі знають, де можна насадити клумбу чи облаштувати злений куточок до Дня міста і Дня незалежності, якщо беруть на себе зобов'язання організувати цей процес та об'єднати інших мешканців, пишіть нам, ми інформуватимемо ваших сусідів та всіх лучан про такі ініціативи. E-mail: [email protected].

Тим часом, міськраді на святкові заходи у серпні запланували виділити 77 тисяч гривень.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром