У Луцьку для матусь, які врятувалися від війни, влаштували свято

08 Травня 2022, 19:45
Свято для переселенок 1232
Свято для переселенок

У День матері, 8 травня, луцькі волонтери організували благодійний захід для вимушених переселенок та їхніх малюків під назвою «День для мами».

Відбулося дійство в Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків, що в культурно-розважальному центрі «Адреналін Сіті».

Одна з ініціаторок заходу, багатодітна мама та волонтерка Тетяна Дончева каже, що на меті вони мали показати переселенцям гостинність лучан, а також хотіли підтримати їх. 

«Це гарний привід згуртувати їх, підбадьорити, познайомити між собою. Для них це буде нагода побачити, що вони не одні і ми про них дбаємо та піклуємось. Коли як волонтер я спілкуюся з людьми, які пережили жахи війни, то нерідко буває таке, що й не знаю, які слова підтримки підібрати. Тому, важливо їм цю підтримку показувати на ділі», – зазначила Тетяна. 

Тетяна Дончева
Тетяна Дончева

Ще одна організаторка, засновниця ГО «Ініціатива Вільний простір» Наталія Дятловська каже, що було бажання зробити свято, на якому комфортно буде всім, адже на захід прийшли не лише біженки, а й місцеві мами. Надзвичайно важливо, каже Наталія, підбадьорювати цих людей, не говорити лише про біль та страждання, адже саме цього агресор очікує. 

«Два роки я не займалася громадською діяльністю. Але, коли прийшла війна, я зрозуміла, що прийшов час знову підняти це питання і послужити людям. Для мене це певна робота і певна здатність принести користь країні. Я не велика націоналістка і ніколи такою не була. Я, скоріше, за людей. Якби я була американкою, я б це робила для Америки», – зазначила Наталія. 

Наталія Дятловська
Наталія Дятловська

Для присутніх організували міні-концерт. До свята на волонтерських засадах також долучилися заклади громадського харчування. Матусі-біженки мали можливість посмакувати вишуканими ресторанними закусками, скуштувати десерти і випити кави. 

Приміщення Музею сучасного українського мистецтва Корсаків організаторам теж дали в користування на безоплатній основі, розповіла директорка бізнес-академії РМВА Тетяна Репницька. Вона також зазначила, що в РЦ «Адреналін Сіті» є дві локації, де живуть вимушені переселенці. На одній з них є близько дві сотні ліжкомісць, на іншій – понад сто.

«За два місяці війни «Адреналін Сіті» надав прихисток понад тисячі людям, що втекли від війни. Зараз в розважальному центрі проживають 160 дорослих і майже 30 дітей», – сказала Тетяна. 

Тетяна Рептицька (справа)
Тетяна Рептицька (справа)

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром