Ректор луцького політеху поділився основними досягненнями за 2017 рік

31 Грудня 2017, 10:17
2741

Перемога у грантових конкурсах, співпраця з бізнес-структурами та нові перспективні спеціальності для студентів – у Луцькому національному технічному університеті прозвітували за свою діяльність у 2017 році.

Про це стало відомо у п’ятницю, 29 грудня, під час спільної прес-конференції ректора ЛНТУ Петра Савчука та наглядової ради. У заході також взяли участь заступник голови наглядової ради, гендиректор будівельної компанії «Інвестор» Андрій Разумовський та директор підприємства «Західна Нафтова Група» Юрій Корецький, декани факультетів.

«Це наші стейкхолдери – кращі випускники, які позиціонують виш. У нас вся наглядова рада «стейкхолдерська», окрім Степана Івахіва. Така наша фішка! Ми обрали кращих із кращих, які закінчили наш виш», – зазначив Петро Савчук.

Ректор вишу наголосив, що основним його завданням залишається й надалі збереження усього найкращого, що зробив та втілив Віктор Божидарник (покійний доктор технічних наук, професор, ректор ЛНТУ з 1977 до 2015 року Божидарнік Віктор Володимирович – ред.).

 «Є велика кількість проблем, які потрібно вирішувати, є дискусійні питання, але у нас дуже потужний колектив. Ми хочемо бути успішним вишом», – підкреслив Савчук.

Також Петро Савчук зазначив, що у четвер, 28 грудня, «отримав під ялинку подарунки з Міністерства» – виділення 500 тисяч гривень для ЛНТУ на розвиток матеріально-технічної бази.

«За дві з половиною години ми титанічними зусиллями з нашими потенційними підрядниками підписали всі договори. Будемо робити частково ремонт Будинку офіцерів, зміцнимо у корпусі на вулиці Потебні інфраструктуру та зробимо термомодернізацію частково, змінимо близько 50 вікон у головному корпусі. Також зробимо частину документації, щоб можна було претендувати на якусь інвестиційну складову або грантову. У цьому році наш успіх полягав й у тому, що завдяки злагодженій співпраці колективу ми набрали досить багато контрактників, що дало змогу під кінець року вийти на певний об’єм коштів, які ми використали на преміювання працівників.

Повністю ми закрили питання з боргами перед «Луцьктепло», тому що попередні роки ми, на жаль, не могли завершити в плюсах фінансово, адже боролися за виживання. Зараз я бачу перспективу. Окрім того, ми отримали підтримку з обласної ради: за два роки було виділено 1,5 мільйона гривень, і ми повністю завершили реконструкцію кафедри для військових за трьома спеціальностями. Обов’язково в січні ми зробимо виїзне засідання, щоб ви подивилися, наскільки ми ефективно використали кошти», – мовив ректор ЛНТУ.

Серед основних досягнень волинського університету, зі слів Савчука, – перемога у трьох престижних грантових конкурсах, відкриття таких топових спеціальностей, як: лісове господарство, архітектура, готельно-ресторанна справа та кібербезпека, а також отримання державних договорів на суму більше 1 мільйона гривень.

«Наш університет не лише використовує державні кошти, а й працює з бізнесом, із тим середовищем, яке реально може оцінити потенціал вишу і заплатити за це кошти», – підсумував ректор.

Уже в наступному році в ЛНТУ планують відкрити ряд спеціальностей, які запитувані на ринку.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром