Луцький двір: на Конякіна мами воюють з водіями

01 Лютого 2016, 15:01
4822

На Район.Луцьк стартує нова рубрика «Луцький двір». Наші читачі отримають змогу зазирнути у двори міста і побачити, які недоліки або привілеї є у кожному.

Перший двір, куди завітали наші журналісти, знаходиться на Конякіна, 21. Двір затишний, у ньому чудовий дитячий майданчик, проте, не все там так просто.

Молоді мами оголосили війну водіям, які гасають поблизу будинку на автівках. У багатоповерхівці живе чимало сімей з малюками, а дитячий майданчик розташований якраз біля проїжджої частини.





Батьки бояться, що якась дитина може вибігти і, не дай Боже, потрапити під колеса авто. Щоб поправити ситуацію, мешканці будинку звернулися у ЖЕК із проханням встановити шлагбаум. Проте працівники установи відмовили у проханні. Пояснили, що проїзд там має бути.

Батьки самі взялися вирішити проблему і затягнули на середину в'їзду у двір цементовий блок, який перегороджує шлях. Проте хтось поскаржився на таке свавілля, і блок відсунули вбік. Наразі час від часу блок «кочує» з дороги на узбіччя.

Блок, яким перегородили в'їзд
Блок, яким перегородили в'їзд

Пані Ярослава розповіла про маленьку війну, яку ведуть молоді мами.

«Тут гуляють молоді мами, дітям яких 4-5 років. Діти увесь час вибігають на дорогу. Поблизу побудувалися нові будинки і всі автомобілі на великій швидкості проїжджають через наш двір. Мами пішли у ЖЕК, щоб їм поставили шлагбаум, або «лежачий поліцейський», вони сказали, що недозволено. Перед виборами вони звернулися до Палиці, він обіцяв допомогти. Сказав, щоб ми зібрали гроші з будинку і нам мали б зробити щось, схоже на гірку для того, щоб автомобілі пригальмовували.

Також вона розповіла чому люди вирішили поставити цементовий блок:

«Але ж людей багато. Одні хочуть, інші ні. Хочуть ті лише, в кого діти, а в кого немає дітей, їм однаково. Тоді нічого не добилися. Тоді вирішили поставити цементований блок. Вночі затягнули цього блока. Кілька днів ніхто не їздив. А потім хтось пожалівся у ЖЕК. Прийшли з ЖЕКу і відтягнули блок в сторону і його об'їжджали. Але зараз він знову стоїть посередині».

Ідею перегородити в'їзд до двору люди перейняли від представника «Народного Контролю» Олексія Чайки, який проживає у сусідній новобудові. Проте сусіди Чайки не підтримали ініціативи блокувати в'їзд у двір.

Пані Ярослава також розповіла і про інші проблеми, що турбують мешканців Конякіна, 21:

«Ми планували поставити лічильника на тепло, але так і не зробили цього. Адже половина мешканців хоче лічильника, а інша ні, тому що є субсидія… У нас також є проблема: в нашому будинку погано зроблене опалення. Двохкімнатні квартири дуже холодні. Люди нічого не можуть зробити. Вони пишуть заяви. Ті, що приходять перевіряти, вибирають дні, коли на вулиці тепло, а також телефонують на больєрну і в цей день на всю вмикають тепло. А за опалення люди платять величезні гроші».

У цьому затишному дворі існує ще один недолік – нічний магазин, біля якого у темну пору доби збираються компанії, які приходять за покупками. Ці нічні покупці бувають гамірними та нерідко лишають після себе багато сміття.

Упритул до цілодобового магазину «Вишенька» розташоване ще одне приміщення. Там раніше знаходився заклад відпочинку, з якого вітер зірвав літнє покриття. Зараз воно неестетичною шматою вже кілька місяців прикрашає фасад магазину.



Фасад магазину «Вишенька»
Фасад магазину «Вишенька»

Коментарі
02 Лютого 2016, 13:17
Я живу у сусідньому дворі, а саме будинок 25 А. Чому ви не показуєте як його замурували? Мало того, що більше 10-ти років назад будинок Конякіна 25 поставив шлакбаум, тобто заїхати з самої вулиці Конякіна до 25А неможливо. Доречі, дозволу 25-му будинку офіційного ніхто не давав, якщо не дай Бог пожежа чи потрібна невідкладна допомога, треба об'їжджати Бог зна де, або просто напряму через двір. ЦЕ НОРМАЛЬНО? 21-ий ставить блоки. Тобто і з Федорова вже не можна буде заїхати. Побудували новий будинок збоку і ті поставили блоки!!! Заїзд лишився тільки з вулиці Кравчука лабіринтами. І в кого проблеми???? Там елементарно загородіть собі той дитячий майданчик і зробіть два лежачих поліцейських. А от якщо хтось буде вмирати від приступу чи згорить в пожежі, хто за це буде відповідати??? Як хто пояснить, що заїхати до будинку швидко не можливо.......
08 Березня 2016, 20:35
А яку наглість водії 25а будинку мають право ставити свої автівки на територіі будинку 25 і ще при тому нагло говорити:"заберіть машину це наше місце!!!"мене так одне бидло на мерседесі виганяло!!!школа що пізніше я взнала що він з сусіднього будинку,бо щакінчилося б це не знаю чим якби чоловік мій взнав
08 Березня 2016, 20:37
Територію ми свою загородили і маємо повне право ставити тут свої автомобілі,а Ви з жеком розбирайтеся і ще ви не нарвалися на наших жильців
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39