Луцька літературна група видала альманах

07 Травня 2022, 13:20
Альманах «Квінтет» 809
Альманах «Квінтет»

У виданні під назвою «Квінтет» представлені твори п’яти  волинських письменників.

Днями в Луцьку вийшов друком альманах маловідомого поки що літературного угруповання луцька «Група 56» під назвою «Квінтет». Для появи цієї книги у світ не вистачило одного дня – почалася війна. Тому колектив видавництва «Терен» змушений був відкласти палітурні роботи, і ось тепер завершив розпочату справу.

То що ж це за група, хто вони такі, й чим займаються? Це літературне угруповання виникло ще у 2016 році, після одного з зібрань Волинської обласної організації Національної спілки письменників України, коли стало зрозуміло, що в осередку є четверо письменників з 1956 року народження. Це Петро Коробчук (лютий) – поет, літературний критик, перекладач; Віктор Вербич (травень) – поет, прозаїк, критик, журналіст; Володимир Місюра (серпень) – поет, перекладач, критик, художник-аматор; Сергій Цюриць (грудень) – поет, прозаїк, журналіст. 

«Ну і в Групу легко влився письменник з 55 року – Юрій Зилюк (Юрко Вовк), людина з нашого п’ятдесятшостівського кола – поет, прозаїк, журналіст», – йдеться у передмові до книги. 

Також відомо, що Почесним президентом Групи 56 є Володимир Лис, один з найвідоміших українських письменників з Волині.       

«Мені здається, що прийшла пора трохи вийти за межі оцих п’яти (даруйте – шести) чоловік. Можна буде поміркувати, що настав час розширити географію й ліквідувати певну дискримінацію, адже наразі у Групі самі мужчини. І непогано було б заснувати літературну премію Групи 56 (щорічну чи дворічну) й нагороджувати нею не лише її «аборигенів», але й «неофітів». Суму винагороди й форму диплома має обговорити наразі все п’ятірне гроно, звісно, з участю Почесного президента», – розповідаючи про діяльність групи, зазначив її член Петро Коробчук.         

Залишається лише додати, що в ошатному виданні під назвою «Квінтет» представлені різножанрові літературні твори п’яти згаданих волинських письменників.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром