На передову у бригади Десантно-штурмових військ передали нові пікапи та необхідне спорядження для бійців

04 Травня 2022, 15:00
У підрозділи Десантно-штурмових військ на фронті передали нові автомобілі Політична реклама 1387
У підрозділи Десантно-штурмових військ на фронті передали нові автомобілі

У підрозділи Десантно-штурмових військ на фронті передали нові автомобілі, а також сім тонн необхідного спорядження – бронежилети, шоломи, бензопили, амуніцію, турнікети та ІПП. 

З 18 автівок, які  були придбані коштом Фонду Порошенка та волонтерів ГО «Справа громад» і «Res_Publika. Брати по Зброї», 16 передали десантникам, ще два – у підрозділи тероборони.  

Ветеран війни проти російської агресії, депутат Київради Олександр Погребиський побував в одному з підрозділів 95-ї бригади, куди доставили 4 автівки. 

«Ми зараз у 95-й бригаді, передали автомобілі», – розповідає Погребиський. 

«Машина нова, машина добра, економна. Все є, всього вистачає. Нафарширована повністю. Тим більше супер, що це пікап. Є змога встановити ззаду ДШК, ПТРК – що завгодно. Я вважаю, що для нашого підрозділу це супер», – говорить водій-десантник. Боєць подякував усім волонтерам, які підтримують ЗСУ під час війни.

 

«І один кунг на 95-ту бригаду. Так як ми з порожніми руками не їздимо, то тут ІПП для медиків, ну і цигарки для хлопців», – показує Погребиський завантажену автівку. 

«Один пікапчик вже поїхав прямо туди, де гаряче», – говорить Олександр Погребиський. 

«Спілкуючись з нашими військовими, з представниками штурмових груп, використовуючи досвід 2014-2015 років, ми прийняли рішення поставити нові автомобілі, нові пікапи, які гарантовано проходять декілька років, повнопривідні, потужні», – пояснював Петро Порошенко.

Волонтер Юрій Бірюков у Facebook прозвітував, що окрім 16 автівок воїнам-десантникам привезли необхідне спорядження на суму майже 4 млн грн.

 «15 бензопил, 300 пар чобіт, 2 планшета Sigma, 100 шоломів, 100 броників (80 мультикам + 20 койот комплект), ІПП 1040, раскладачки 145, форма весь піксель + весь скіф 267, труси 1000, шкарпетки 1200, футболки 1055, спальники 150 штук, «талани» літні 250 пар, каремати – 185, підсилювачі мобільного зв’язку 3 комплекти, турнікети – 35, кровоспинні комплекти – 100, ноші – 5, пончо + дощовики – 81 шт, рукавиці Mechanix – 100 (мультикам + койот), бойова сорочка – 400, поло M-Tac – 100 шт, Аутел EVO II і ще інших дрібниць», – перерахував Бірюков. 

«Головною родзинкою поїздки, хто б сумнівався, були пікапи JAC. Вести колону новеньких авто в таких камуфляжних кольорах просто приємно. Приємно, коли перехожі махають нам і сигналять, приємно, коли на блокпостах кажуть «Ой, я вчора бачив новини про ці машини». Але особливий кайф від  пожвавлення всередині бригад, коли ці пікапи заходять на бази ДШВ», ділиться подробицями поїздки до хлопців волонтер. 

«Вантаж порадував не менше. Екіпажі в ООС ще з минулого року, а значить – форми немає, а нинішня зношена; взуття немає, а теперішнє зношене», – констатує Бірюков.

«Проста математика поїздки – 8 240 679 гривень вартість вантажу. Більше половини цієї суми сплатив Фонд Порошенка. І таких сум, таких платежів, таких вантажів – лише за останні два місяці було десятки. Вантаж доставлений, друзі обійнялися, каву випили. Ми – вдома. Збираю наступний вантаж», – пише волонтер. Він подякував усім небайдужим українцям, які долучилися до збору коштів. 

Як зазначив Петро Порошенко, 18 пікапів – це лише початок програми: «для нас принципово, щоб кожна бригада, яка зараз воює на фронті, була долучена до цієї програми, щоб їм була запропонована в разі потреби наша допомога. Почати зі зрозумілих причин ми прийняли рішення з десантно-штурмових. І почати саме зі Сходу і Півдня. А буде ще, відкрию таємницю, і про військові вантажівки в майбутньому. Ми зараз цим займаємося. І можливо про бронетехніку в майбутньому. І ми цим займемося. Принаймні ми все робимо для того, щоб це вдалося», – говорить Петро Порошенко. 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром