Де і як лучанам та переселенцям зробити дітям календарні щеплення

04 Травня 2022, 11:46
Де і як лучанам та переселенцям зробити дітям календарні щеплення 709
Де і як лучанам та переселенцям зробити дітям календарні щеплення

У Луцькій міській дитячій поліклініці створено всі умови для своєчасного проведення щеплень дітям відповідно до затвердженого Національного календаря профщеплень.

Про це на своїй сторінці у фейсбуці написала головна лікарка Луцької міської дитячої поліклініки Оксана Лєщинська. 

Кабінети щеплень працюють з 8:00 ранку і до 20:00 вечора у двох відділеннях – по проспекті Волі, 3а і Чорновола, 1. 

В денному стаціонарі по вівторках і четвергах відбувається вакцинація дітей від коронавірусної інфекції.

Якщо ви разом із дитиною виїхали за кордон і потребуєте довідку про щеплення, ми маємо повну електронну базу даних і обов’язково надамо вам таку інформацію електронними засобами зв’язку!

Якщо дитина не отримала в Україні всіх планових щеплень, в окремих країнах дітей не допускають до дитячих колективів, тому варто подбати про своєчасне здійснення всіх щеплень відповідно до затвердженого календаря.

Національний календар щеплень в Україні – приблизно такий же, як і в країнах Європи й США. У нашій державі передбачено здійснення 10-ти обов’язкових вакцин відповідно до національного календаря щеплень – від туберкульозу, дифтерії, кашлюка, правця, поліомієліту, гемофільної інфекції HIPP, кору, краснухи, паротиту, гепатиту В. 

Також по досягненню дитиною шестирічного віку обов’язковим є здійснення шести щеплень – ревакцинації від дифтерії, правця, поліомієліту, кору, краснухи і паротиту. Їх можна зробити як усі одразу, так і в три етапи з інтервалами в кілька днів.

«Приємно відзначити високий рівень відповідальності батьків, які прибули до Луцька з небезпечних регіонів і дуже уважно ставляться до проведення всіх етапів вакцинації, усвідомлюючи, що від цього залежить здоров’я дітей. В цілому в Луцьку, попри воєнний стан і надзвичайно складні воєнні місяці, ми утримуємо високий рівень імунізації дітей – вище 90%. А отже наші дітки захищені від поширення небезпечних інфекцій», – написала лікарка.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром