Дошкільнятам купуватимуть молоко за найдешевшими цінами

01 Лютого 2016, 10:08
2203 Джерело: kyiv.comments.ua

По дев’ять чи по тринадцять гривень за літр молока дітям у луцькі садочки – здавалося б, вибір очевидний, однак як показує практика останніх років, управління освіти не завжди приймає найбільш економічно вигідні рішення.

Простежити за тим, як відбуватиметься процедура закупівлі молока у дошкільні навчальні заклади цього року, взявся «Народний контроль».

Чи для каші, чи для какао – молоко залишається одним з найбільш важливих продуктів для дітей дошкільних навчальних закладів. Та у новому році з постачанням молока до луцьких садочків виникла проблема.

Лідер «Народного контролю» на Волині Павло Данильчук розповів, що до нього як до голови бюджетної комісії  звернувся міський голова, аби вирішити питання з постачанням молока у садочки.

«Сказав, що немає в кого закупляти в садочки міста молоко і масло, тому що попередній постачальник «Радивилів молоко» відмовився пролонгувати договір»,  – додав депутат.

В управлінні освіти цей факт підтвердили. Кажуть, постачальники посилаються на нові ринкові умови. Доки у міськраді готують тендер на постачання молочної продукції, міські чиновники шукають тимчасового постачальника молока до дитсадків. Члени тендерного комітету чомусь зупинилися на ціні 13 гривень за літр молока, хоч пропозиції від підприємців надійшли досить вигідні, зокрема, одна з них – по 8, 80 гривень за літр молока.

«В більшості випадків, з якими ми стикаємося, підприємці, які дають нижчу ціну, під час розгляду документації відсіюються через якісь технічні моменти», – наголосив під час розмови з керівництвом управління освіти Павло Данильчук.

Після втручання «Народного контролю» на засіданні бюджетної комісії начальник управління освіти Олег Гребенюк пообіцяв прийняти найбільш вигідну пропозицію, аби не витрачати зайві кошти з міського бюджету. За його словами, з понеділка у садочки вже завозять молоко майже по 9 гривень за літр, і до завершення тендеру закупляти продукцію будуть саме у цих постачальників.

Нагадаємо, на 2016 рік луцьким дитсадкам закупили понад 13 тонн сметани. Чиновники шукали підрядників для поставки сметани з вмістом жиру не менш як 20%.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром