Вересневе: лучани святкували Новий рік під водою

29 Грудня 2017, 12:21
Діти тримають свічки у руках у воді 5134
Діти тримають свічки у руках у воді

Юні плавці влаштували феєричне дійство на святі «Новорічна ялинка на воді».

Святкові змагання відбулися в комунальному закладі «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа № 1 Луцької міської ради». Захоплююча подія з музикою та подарунками відбулася у середу, 28 грудня.

На змагання, крім спортсменів та тренерів, завітав головний винуватець дійства – Дід Мороз.

Такі естафети проводяться вже вп'яте. Але охочих взяти участь в незвичайному плаванні порівняно з попередніми роками зголосилось значно більше: цього разу у дійстві взяли участь близько ста учасників. Відкрили змагання найменші спортсмени віком 7-9 років, а закривати мали честь старші плавці – від 10 до 16 років.

Діти чекають на свій вихід у воду
Діти чекають на свій вихід у воду

Ялинка на воді
Ялинка на воді

Молодша ланка брала участь у легших конкурсах, а середня й старша ланки – у важчих естафетах. Найкращий учень в старшій ланці проплив під водою близько 65 метрів. Це спортсмени, які займаються в басейні понад сім років.

«Є дуже хороші перспективні учні. Результати покращуються, є успіхи, прогрес. Загалом працюємо і хочемо кращих результатів. Найкращі результати серед старшої вікової категорії», – відзначає старший тренер-викладач цієї школи Тарас Ярмос.

Спортсмени в польоті
Спортсмени в польоті

Окрім технічних показників, майстерності та швидкості, юні спортсмени мали проявити ще й свою винахідливість, а подекуди й хитрість. Кожен етап мав свою особливість: плавання на спині, з м'ячем, з кругом на шиї...

Юна плавчиня прямує до фінішу
Юна плавчиня прямує до фінішу

Плавчиня з повітряною кулькою
Плавчиня з повітряною кулькою

Та найбільше захоплення у всіх викликав останній етап, на який з завмиранням чекали діти, – зі свічками у руках. Розділившись на дві сторони, плавці плавно обминали ялинку у центрі басейну. Все це відбувалося з вимкненим світом під пісню Кузьми Скрябіна «З Новим Роком і Рождеством».

«Діти дуже чекають змагання і беруть активну участь в естафетах, конкурсах, показують свою техніку не тільки в швидкості плавання, але й винахідливість. Цього разу взяли участь близько ста учасників. Пісні Скрябіна беруть за душу. В нас нема професійного озвучування на сцені, але все одно було чути. Під таку феєрію зі свічками в дітей заграв передноворічний настрій. Навіть дорослим приємно дивитися, бо це бере за душу», – говорить директорка КЗ «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа № 1 Луцької міської ради» Руслана Оксентюк.

Директорка КЗ «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа № 1 Луцької міської ради» Руслана Оксентюк
Директорка КЗ «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа № 1 Луцької міської ради» Руслана Оксентюк

Плавці зі свічками в руках
Плавці зі свічками в руках

 

Головне ж у цих конкурсах те, що для Діда Мороза нема переможців: всі, незалежно від результатів, отримали солодкі подарунки. Переможця від школи відзначили соками.

Юні спортсмени готуються до виходу в басейн
Юні спортсмени готуються до виходу в басейн

Діти з подарунками
Діти з подарунками

Своїми враженнями від веселих естафет поділилась і їх постійна учасниця Катерина Юрченко, яка вже п'ять років займається плаванням, і ось уже п'ятий рік поспіль бере участь в змаганнях.

«Мені сподобались змагання, все було класно. Єдине, що можна було швидше плисти й краще скласти команду, а так все чудово, весело. За ці роки стало більше дітей в басейні. Басейн для мене дуже зручний, тут багато місця, охайна роздягальня», – пояснює Катерина Юрченко.

Антоніна АНДРІЙЧУК

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected]

Читайте такожВересневе: як лучани та Дід Мороз провели естафети у басейні

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром