«Маріуполь – це біль України»: у Луцьку провели акцію з закликом врятувати Маріуполь

30 Квітня 2022, 14:10
«Маріуполь – це біль України»: у Луцьку провели акцію з закликом врятувати Маріуполь 1217
«Маріуполь – це біль України»: у Луцьку провели акцію з закликом врятувати Маріуполь

На Театральному майдані у Луцьку відбулася акція «Save Mariupol», мета якої – привернути увагу світової спільноти до геноциду українців на окупованих територіях, зокрема в Маріуполі.

На заході побувала журналістка Район.Луцьк.

Представники Молодіжного центру Волині, одні з організаторів мирної акції, зазначили, що хочуть закликати європейців виходити на мітинги й вимагати у своєї влади екстракції. Це дипломатичне рішення, яке передбачає залучення третьої сторони в конфлікт і може врятувати Маріуполь.

Учасники мирної акції виражали свою позицію за допомогою не лише гасел та плакатів, а й через своєрідні живі інсталяції. На землі були розкидані іграшки й дитячі речі, вимащені червоною фарбою, що символізувала кров загиблих дітей. Поруч стояли двоє дітей та військовий із сухпайками в руках, які демонстрували те, що в Маріуполі наші воїни віддають свою їжу цивільним. Попереду них стояла жінка у вінку, з прапором України на плечах та білій сукні в червоних плямах. Вона тримала на руках згорток, схожий на закутане немовля. Інша жінка лежала на землі з перебинтованою головою.

Зображала збірний образ постраждалих цивільних лучанка Анастасія. Вона вирішила приєднатися до акції, бо вважає, що не можна мовчати про те, що відбувається у Маріуполі.

«Те, що відбувається у Маріуполі – неправильно і ми маємо про це говорити. Україна завжди була, є і буде. Ніхто не забере її у нас. Ніяка росія чи білорусь нас не переможе», – додала учасниця акції.

Під час акції слово надавали кільком активістам, які озвучували один спільний меседж – про Маріуполь та інші окуповані міста потрібно постійно нагадувати як світу, так і українцям та нашій владі. Ні в якому разі не можна звикати до такої ситуації і робити все, що в наших силах, щоб врятувати людей.

Долучилася до акції також мама військового медика 36-ї бригади морської піхоти. Він 48 днів боронив Маріуполь, але зараз, на жаль, вважається зниклим безвісти.

«Я закликаю весь світ почути нас, матерів тих хлопців, які дійсно стали сталевими, незламними, які ніколи не здадуть Маріуполь. Це дійсно герої. Маріуполь – це біль всієї України», – сказала жінка.

До акції долучилися близько сотні лучан з плакатами та прапорами, які разом скандували «Silence kills», «Save Mariupol» та інші заклики. Відбулася також хвилина мовчання за всіма загиблими. На завершення акції люди виконали гімн України.

Читайте також: Геноцид: звірства російської армії в Україні. 18+

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром