Патрульні поліцейські займуться дорожніми знаками в місті

31 Січня 2016, 16:33
1963

Відтепер патрульна поліція міста буде брати участь у аналізі замовлень при виборі тих дорожніх знаків, які дійсно потрібні для ефективної організації дорожнього руху.

Про це стало відомо 29 січня під час засідання обласного антикризового штабу, пише «Волинська правда».

Зараз на складах облавтодору лежить велика кількість нових дорожніх знаків, які не використовуються і які взагалі непотрібні. А закупити справді потрібні знаки підприємство не може, тому що не повністю профінансоване.

«У нас нещодавно виникла така ситуація, - розповідає начальник патрульної поліції міста Луцька Антон Цюцюра, - на проспекті Волі є велика ділянка, де стоять знаки, що вказують, що зупинка і стоянка автотранспорту тут заборонені. Але жодного знаку немає, який би дозволив інвалідам паркуватись».

Кірм того, патрульні кажуть, що потрібно освітлювати пішохідні переходи у Луцьку та місця, де найчастіше відпочиває молодь.

Голова обласної державної адміністрації Володимир Гунчик підтримав цю ідею і зазначив, що вже давав розпорядження відповідним службам автодоріг залучати працівників патрульної служби, які безпосередньо бачать ситуацію на дорогах міста.

«У нас є дійсно знаки встановлені «за побажанням», тобто за особистою домовленістю. Так бути не повинно. Дбати про людей з інвалідністю нам необхідно, але є також ризик того, що знову ж таки зʼявляться псевдоінваліди, які на своїх дорогих авто захочуть користуватися цими перевагами. Тому треба розібратися щодо доцільності дорожніх знаків. І це найкраще зробити спільно - облавтодор, поліція і комунальні структури міста».

Володимир Гунчик також наказав усім керівникам районів та міст Волині дослухатись до порад патрульних, адже вони, як зʼясувалось, за місяць роботи найкраще дізналися про проблеми, які стосуються безпеки громадян на дорогах.

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром