П'ять вулиць у Луцьку отримали нові назви

27 Квітня 2022, 11:48
Фото ілюстративне 2292
Фото ілюстративне

У процесі декомунізації у Луцьку вирішили перейменувати п’ять вулиць. 

Відповідне рішення ухвалили депутати під час сесії міськради 27 квітня, – пишуть Волинські Новини.

Зокрема проєктом рішення передбачено перейменувати вулицю Федорова на вулицю Героїв-добровольців, а вулицю Ярощука – на вулицю Сергія Тимошенка.

Крім того, Ігор Поліщук запропонував включити до цього переліку ще три вулиці. Йдеться про вулиці Боженка, Говорова і Нікішева. Відповідно до пропозиції, вулицю Боженка перейменують на Магістральну, вулицю Говорова – на Павла Чубинського, вулицю Нікішина – на вулицю Михайла Вербицького.

У дію це рішення вступає з 1 жовтня 2022 року, аби можна було вчасно замінити адреси. Крім того, рішенням передбачено доручити комісії з питань впорядкування назв вулиць міста та департаменту містобудування, земельних ресурсів та реклами невідкладно розпочати необхідну роботу з підготовки на розгляд сесії міської ради проектів рішень щодо дерусифікації та декомунізації назв вулиць міста Луцька та інших населених пунктів Луцької міської територіальної громади.

Міський голова додав, що до роботи комісії мають бути залучені фахівці, у тому числі й з національного університету. Рішення про перейменування вулиць депутати ухвалили одноголосно.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром