Презентували виставку бійців АТО

31 Січня 2016, 11:37
2303

У Луцьку презентували понад сотню художніх робіт бійців АТО. Полотна – результат медико-психологічних  тренінгів, учасниками яких і були хлопці. 

Загалом, минулого  року на берегах мальовничого Світязю, у горах Карпатах та на реабілітації у санаторії «Пролісок» героїв з передової побувало аж три сотні, пише «Слово Волині».

Процес розтягнувся на 15 виїздів. Так, за посередництва меценатів, волонтерів, лікарів та просто небайдужих людей, вдалося емоційно підтримати тих, хто боронив суверенітет країни. Мобілізованим й добровольцям, значній частині з яких і 30-ти немає, напрочуд  полюбилися уроки арт-терапії Тетяни Мялковської, бо  роботи художників з народу вже за перший місяць рахували десятками.

«Хоча, ніде правди діти, починали вони не вельми активно», - каже керівник проекту «Зігрій душу» Анна Лисакова. Втім, коли про творчість бійців почали схвально відгукуватися не лише пересічні краяни, а й мистецтвознавці, – доробки хлопців волонтери  почали формувати у певну структуру. Є жанри: пейзаж, портрет, натюрморт і навіть репортаж. Окремі з бійців «працювали» на склі, знайшли себе в гончарстві, дехто освоїв техніку  батік.  До речі, талант волинських солдатів оцінила і Європа, адже виставка праць АТОвців побувала у Польщі, Бельгії.

Українські та закордонні меценати з задоволенням купували їх шедеври, суми за які волонтери передавали з рук у руки самим митцям. Більшість із них запасалась на гроші ліками, аби хоч  трохи компенсувати витрати з родинних бюджетів. Бо як не сумно, українська держава, яку так самовіддано боронили наші патріоти, до їхніх хвороб, зароблених на передовій, залишилася байдужою.

На щастя, серця простих українців сповнені до воїнів любов’ю і повагою, а тому охочих поплескати їх роботам, придбати у домашню колекцію одну-дві картини, до арт-галереї ЦУМу прийшло чимало.  Як усе виглядало – далі у відео. 
















 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром