ТОП-5 крутих локацій у Луцьку, які з'явились у 2017 році

30 Грудня 2017, 10:17
Локації у Луцьку, які з'явились у 2017 році 13812
Локації у Луцьку, які з'явились у 2017 році

Луцьк – затишне місто на заході України. Зі своєю історією, атмосферою та людьми. З кожним роком воно змінюється та вдосконалюється. З’являються нові об’єкти інфраструктури, місця для розваг та відпочинку.

Аби підсумувати усе зроблене в 2017 році, Район.Луцьк підготував для вас підбірку цікавих міських локацій, які з’явились нещодавно. Серед переліку – місця і для дорослих, і для дітей.

АЛЕЯ ЛІХТАРІВ

Центральний парк Луцька віднедавна прикрасила модернізована алея, на якій розмістили дванадцять оригінальних ліхтарів. Кожен з них є особливим художнім об’єктом та відображає сферу діяльності певного підприємства міста. Світильники спонсорували більше десяти підприємців.

Це місце стало цікавою культурною локацією, яку охоче відвідують і жителі міста, і туристи.

4
Алея ліхтарів у Центральному парку Луцька
Алея ліхтарів у Центральному парку Луцька

КОЛЬОРОВИЙ ФОНТАН

Влітку на вулиці Лесі Українки з’явився «сухий» фонтан з підсвіткою. Такий фонтан не вимагає спеціального резервуару для збору води, адже він вмонтований у площину тротуара. Під час його роботи вода не потрапляє на перехожих, а «висохши» він просто стає частиною тротуару.

3
Фонтан з підсвіткою на вулиці Лесі Українки
Фонтан з підсвіткою на вулиці Лесі Українки

ДОШКА «ТУТ БУВ Я»

Дошку «Тут Був Я» створили як альтернативу зіпсованих написами перехожих фасадів і міських об'єктів. Вона не захистить місто від вандалізму, проте створить альтернативу для дорослих і особливо дітей. Дошка має слугувати певним засобом реалізації людських бажань «залишити свій слід», яким би він не був. Матеріал був навмисно вибраний і збережений в своєму природному стані (чорний необроблений метал і шліфований бетон), щоб показати простоту і природність рішення, а також не вибиватися із контексту.

2
Дошка «Тут був я» у Старому місті
Дошка «Тут був я» у Старому місті

ОНОВЛЕНА СКУЛЬПТУРА СЛОНИКА

Відому лучанам скульптуру слоника біля Палацу учнівської молоді перефарбували, а колишній фонтан засипали землею, в яку висадили квіти. Під час відкриття грав оркестр з Палацу учнівської молоді, пригощали морозивом та кавою. А для малечі один зі спонсорів заходу влаштував локацію з розмальовками.

2
Оновлена скульптура слоника біля Палацу учнівської молоді
Оновлена скульптура слоника біля Палацу учнівської молоді

МІНІ-СТОУНХЕНДЖ НА ТЕРИТОРІЇ ЖК «ЯРОВИЦЯ»

У Луцьку продовжується будівництво масштабного житлового комплексу на вулиці Яровиця. Крім красивої будівлі, цікавим об'єктом на території комплексу стала локація із каменів. Такий собі міні-Стоунхендж, який нагадує частинку однієї з найбільш популярних археологічних пам'яток світу. Стоунхендж в Англії складається з кільцевих та підковоподібних споруджень, побудованих з великих каменів.

4
Міні-Стоунхендж у Луцьку
Міні-Стоунхендж у Луцьку

 

Марія ВАВРИНЮК

 

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024