Лучани на загальноміській толоці зібрали 25 вантажівок сміття

16 Квітня 2022, 09:55
Лучани на загальноміській толоці зібрали 25 вантажівок сміття 526
Лучани на загальноміській толоці зібрали 25 вантажівок сміття

У Луцьку на толоку вийшли більше тисячі людей. В обласному центрі прибрали 24 ділянки, ще п'ять – у громадах. Загалом зібрали 25 вантажівок сміття.

Про це розповіла начальниця відділу екології Луцької міської ради Оксана Лисак, пише Суспільне.

До лучан, які вийшли на толоку, також долучилися переселенці, які нині живуть у Луцьку. Прибирали парки, сквери та прибережні території.

До прибирання в вперше долучилася лучанка Олена Гетманчук. Вона фехтувальниця, має інвалідність. Жінка каже: зібрала непотребу три мішки.

«Люди не вміють за собою прибирати! Це найганебніше, бо було багато різного сміття: дитячі іграшки, капці, засоби гігієни, так, що можна було принести додому й викинути у смітник. Але настрій позитивний», – розповіла лучанка.

На одній з ділянок біля річки Сапалаївка прибирали спортсмени та колектив центру «Спорт для всіх». Керівниця центру Наталія Назарук розповідає, що виходить на толоку сьомий рік поспіль.

«Дуже гарна сьогодні погода й ми мріємо, що зробили сьогодні Луцьк чистим на своєму цивільному фронті, а наші військові очистять Україну від москальської погані», – каже Наталія Назарук.

Прийшла на луцьку толоку жителька міста Ізюм на Харківщині Вікторія Старченко. жінка розповіла: на Волинь приїхала разом з трьома дітьми. Вдома працювала кухарем, тут влаштувалася прибиральницею в супермаркеті.

Як розповіла начальниця відділу екології міста Оксана Лисак, до міської толоки планували залучили півтисячі людей. Кількість охочих вразила екологів.

Окрім міської толоки, лучани самотужки наводять лад біля своїх будинків.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024