Для полісменів усі рівні перед законом

29 Січня 2016, 16:34
1787

Луцькі поліцейські під час затримання правопорушників керуються основним принципом ‒ перед законом усі рівні.

Про це у п’ятницю, 29 січня, розповів командир батальйону патрульної поліції Луцька Олександр Вовченко під час прес-конференції, на якій підвели підсумки першого місяця роботи луцької патрульної поліції.

«Ми затримуємо таких людей, які раніше могли і не бути покараними. Для нас немає значення ‒ чи це працівник СБУ або прокуратури, чи це футболіст або зірка шоу-бізнесу», ‒ зазначив Олександр Вовченко.

Також він поділився, що працівники патрульної поліції дійсно стараються та хочуть щось змінювати у суспільстві: у своїй роботі проявляють багато ініціативи та самі реагують на правопорушення. Він навів приклад, коли у місті було розшукове ДТП, хтось із свідомих громадян повідомив про наїзд на пішохода. Коли патрульні приїхали на виклик – на місці пригоди не побачили ні жодного авто, ні будь-яких постраждалих.

«Хлопці самі зателефонували у лікарні, з’ясували, що одна жінка дійсно звернулася із травмами, характерними для ДТП, її опитали – і вже через 2 години винуватець автопригоди був знайдений. Ніхто не давав їм такої команди, це була повністю їх ініціатива. Це і є новий формат роботи поліції і це радує», ‒ сказав командир батальйону.

Олександр Вовченко спростував чутки про те, що у поліцейських є певний план щодо кількості зафіксованих правопорушень чи винесених постанов.

«Плану ніякого немає, якщо приїде патрульний і здасть звіт, в якому нуль постанов, але у місті порядок – це цілком нормально», ‒ резюмував він.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром