Хто проти Ковеля: у Луцьку провели футзальний рік

25 Грудня 2017, 21:27
Радість після забитого гола. У даному випадку - гравців ківерцівського «Колоса» в грі проти «Куражу» 2748
Радість після забитого гола. У даному випадку - гравців ківерцівського «Колоса» в грі проти «Куражу»

Другий тур першості області, кубкові матчі, перші дитячі чемпіони – таким запам’ятається останній уік-енд волинського футзалу 2017-го року.

Заголовок у цій ситуації зовсім не випадковий: саме команда із залізничного міста уже після двох турів одноосібно лідирує у волинській футзальній Суперлізі. Цього сезону «Ковель-Волинь» просто вражає своєю стабільністю, вигравши усі сім поєдинків, у яких брала участь. І це при тому, що ця машина «проїхалася» по «групі смерті» у кваліфікації та обіграла дуже сильних суперників у Кубку Волині. Ну а останньою «жертвою» команди Романа Бірука став луцький «Бренд». Учасники Елітного фіналу Аматорської ліги України давали бій до другого тайму, однак після перерви не встояли – «Ковель-Волинь» цього сезону усіма силами демонструє футзальні амбіції в обласних турнірах.

Луцький «Волиньагротех» – чи не найкраща команда області в плані постійних «заруб» з титулованою «Надією». Ось і цього разу традицію порушувати команда Анатолія Бартощука не стала і чинним аматорським чемпіонам України так і не вдалося перемогти незручних опонентів. Звичайно ж, справжню «Надію» ми побачимо у плей-офф, але поки що їх останні луцькі суперники виглядають справжніми конкурентами у боротьбі за найвищі місця обласної Суперліги.

Бомбардирські якості Тараса Кабанова з «ЛСТМ» на собі, як і торік, відчув «Хорів». Утім, як і попереднього сезону, підопічні Віктора Ревка зуміли схилити шальки терезів у матчі проти «будівельників» на власну користь, тим самим перервавши своєрідну смугу невдач з трьох поразок у чотирьох іграх обласних футзальних змагань. Не виграв Луцьк і у ще одному матчі Суперліги – гравці «Торпедо» навіть вели у рахунку, однак наштовхнулися на заведеного Леоніда Єфремова, який голи знову святкував традиційними для себе «кульбітами». Саме «торпедівці» разом з «Брендом» дещо відстали від загальної групи команд у таблиці елітного дивізіону чемпіонату області та змушені будуть виправляти ситуацію уже після Нового року.

Одна з найчастіших дуелей кубкового поєдинку: Владислав Мазур (Надія) проти голкіпера «Бренду» Дмитра Притулюка
Одна з найчастіших дуелей кубкового поєдинку: Владислав Мазур (Надія) проти голкіпера «Бренду» Дмитра Притулюка

 

Порушуючи хронологію, згадаємо й про Кубок Волині, де серед тижня відбулися два цікаві поєдинки. У протистоянні «Надії» та «Бренда» дива не трапилося, хоча добрячий «нокдаун» від пропущеного гола уже з першої ж атаки лучан чинні володарі трофею таки «піймали». Клас команди все ж зробив справу і протягом поєдинку команда з Локачинського району довела перевагу над опонентами, однак у чвертьфіналі легко не буде – там на «Надію» чекає добре «знайомий» «Волиньагротех». Ну а у півфіналі Кубка гратиме й луцьке «Динамо», яке доволі несподівано взяло гору в матчі проти «Хорова». Гол Богдана Турчика визначив подальший перебіг подій на майданчику, і гравці у синьо-чорній формі півтора тайму провели на чужій половині майданчика. Утім, футзальні боги увечері 21 грудня були на боці лучан, які двічі «підловили» суперників та приєдналися до компанії інших півфіналістів головного кубкового турніру під егідою АМФВ.

Тріумф у четвер став останнім поєдинком року для «Динамо», яке у турі Вищої ліги відпочивало. А одноосібним лідером дивізіону як мінімум до третього туру буде ківерцівський «Колос», який у реалізації гольових моментів виявився вправнішим за горохівський «Кураж» («червоно-чорні» якраз у кураж на початку сезону ніяк не можуть увійти). Зате інші представники Горохова з «Агропродукту» помстилися за поразку на кваліфікаційному етапі луцькому «Мідасу». Млинівська «Вілія» ж виправила невдалий початок сезону перемогою над «Екоресурсами». У «вишці» без втрат очок поки що обійшлися одразу три команди – «Колос», «Динамо» та «Агропродукт». Однак рівність учасників дивізіону, скоріш за все, призведе до того, що переможець регулярної першості тут визначатиметься в останньому турі.

 У Першій лізі «зимувати» пішов дует лідерів – «Агромат» та «Ласка». Перші з особливою впевненістю вдруге за сезон переграли «Фіміам» (гравець луцької команди Юрій Бояр за два тури чемпіонату відзначився уже шість разів), а другі «відсвяткували» повернення до гри Владислава Козачка його ж дублем та перемогою над «Neris-Авангардом». Олег Шахраюк та його «Олика» у непростому поєдинку переграли «Вікторію». Не визначили переможця у грі між собою лише «ТТІ Шахтар» та «Юність» - для підопічних Сергія Вишневського це перші очки у чемпіонаті, а сама зустріч відзначилась паузою в самісінькому дебюті гри, коли боротьба за позицію завершилася випадковим «кровопролиттям» гравця команди з Дорогостаїв.

Читайте також: «Надія» на «Агротех»: анонс останнього футзального уік-енду року в Луцьку

Друга ліга також має свій дует лідерів, причому «Олімпія» та «Стелла» своїх опонентів перегравали уже вдруге у сезоні. Команда з Княгининку взагалі зустрічалася з «Модерном-Експо» вдруге за вісім днів, і таки зламала опір суперників у другому таймі. А «Стелла», як і на етапі кваліфікації, у гольовому протистянні (7:3) переграла «Олімп». «Мар’янівка», двічі ведучи у рахунку в матчі проти «Топільного», цього разу не просто випустила з рук перемогу, а й поступилася, дозволивши суперникам організувати «камбек». А «Теремно-хліб» переграв «старих знайомих» по кваліфікації із «Сахарадо».

Грудень – пора корпоративів. Скоріш за все, саме такою була причина того, що на гру проти «Привата» у «KroshuStarsLutsk» було усього четверо гравців. Посеред матчу через вилучення їх стало троє, а тому рахунок 15:0 на користь суперників не повинен дивувати любителів футзалу. «Радивилівмолоко» провів по-справжньому «нефартову» суботу, також із великим рахунком поступившись «Рятівнику». Досвід гравців «Акценту» дозволив взяти другу перемогу в сезоні – над командою «Joma-Луцьк». Без втрати, крім «Акценту» та рятувальників, у Третій лізі йде «Респект», який з незвично мінімальним рахунком 1:0 переграв «Бережанку».

Тріо лідерів після другого туру й у Четвертій лізі. У центральному поєдинку туру «Ласка-2» впоралася із «ПІК-БУДом», а далі був «парад мінімальних перемог». «Волинь-АТО» та «Горохів-Юніор» також йдуть без втрат. Крім них свою першу перемогу в чемпіонаті здобуло «Луцьктепло». А от у П’ятій лізі одноосібно лідирує «Духче», яке останнього уік-енду впоралось з юнаками «Волині U-16». «Tatrafan» попри нічию з «Острожцем» йде на другому місці таблиці, а «Торчин» та «Горохів» здобули свої перші перемоги у чемпіонаті Волині.

Навіть ось такі виходи воротаря «ПІК-БУДу» Олександра Антипенкова не вберегли команди від поразки у матчі проти «Ласки-2»
Навіть ось такі виходи воротаря «ПІК-БУДу» Олександра Антипенкова не вберегли команди від поразки у матчі проти «Ласки-2»

 

Доки дорослі починають свій турнірний шлях у чемпіонаті Волині, у дітей все підходить до логічного завершення. Так, серед наймолодших дітей віком до семи років відбувся по-справжньому чемпіонський поєдинок між «Олімпією» та «Мідас-Юніором», де перемогу перших вирішив їх єдиний гол у матчі. Таким чином, першими чемпіонами області у сезоні 2017-2018 стала саме дітвора Дмитра Медунецького.

Обійти «Мідас-Юніор» у таблиці могли й 9-річні хлопці з «Олімпії». Утім, два матчі протягом одного уік-енду їм не піддалися: суперники з ДЮСШ №2 виявилися міцними горішками, тож «чорно-жовті» перед п’ятим туром зберегли лідерську позицію. От для кого два матчі не були проблемою – то це для Маневицької ДЮСШ, 11-річні гравці якої продовжили свій переможний шлях та однією рукою вже тягнуться до чемпіонського титулу своєї вікової категорії.

«Ого!» - перший вигук,який приходить до голови після погляду на турнірну таблицю чемпіонату Волині серед ветеранів. Не так давно ми згадували про лідерство «Метеору», але тепер ці хлопці на четвертій сходинці у таблиці. Дует лідерів після перемог на вихідних складають «КС-Ветеран» та «Комфорт-Сервіс» Сергія Піддубного. Утім, всього за очко від них той-таки «Метеор» разом із «Володимирівкою», тож кінцівка футзальних баталій між тими, кому за 35, обіцяє бути гарячою. Так само, як і продовження футзального сезону під егідою АМФВ вже наступного року.      

 

Дмитро КУЗНЕЦОВ

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром