За місяць роботи у місті не звільнили жодного копа

29 Січня 2016, 15:16
1762

Луцька поліція прозвітувалася про перший місяць своєї роботи.

Представники Управління патрульної поліції під час прес-конференції у п’ятницю, 29 січня, розповіли про те, що зроблено за перший місяць роботи, які порушення найчастіше здійснюють лучани та на які пріоритети в роботі орієнтуються патрульні.

Так, за словами начальника Управління Антона Цюцюри, за перший місяць роботи на лінію «102» надійшло 3259 викликів, на які відреагувала патрульна поліція.

Найбільш поширеними правопорушеннями є порушення Правил дорожнього руху, сімейні сварки, адміністративні порушення. Також зафіксовані і випадки порушень ПДР з боку пішоходів ‒ близько 20 випадків.

У зв’язку із погодними умовами збільшилася кількість ДТП, наприклад, за один день було зафіксовано 13 автопригод. Частими є звернення громадян щодо крадіжок. Але, як зазначив Антон Цюцюра, присутність поліції на вулицях Луцька грає свою роль, тому є тенденція до зменшення кількості крадіжок, особливо із авто. «Найпопулярнішим» порушенням серед водіїв є стоянка у заборонених місцях.

«Цю проблему ми знаємо всі. Реагуємо на неї, намагаємося звільнити основні магістралі для вільного проїзду іншими учасниками дорожнього руху», ‒ розповів начальник Управління.

Також доволі частим порушенням є відсутність у водіїв необхідних документів – водійського посвідчення, реєстраційних документів на транспортний засіб, а найчастіше – полісу обов’язкового страхування. У період новорічно-різдвяних свят традиційно підвищилася кількість водіїв, які знаходилися за кермом у нетверезому стані.

Антон Цюцюра розповів, що роботою своїх підлеглих в цілому задоволений. Уже зараз у рамках канадсько-українського проекту дехто з них проходить курси підвищення кваліфікації у Києві. Також він додав, що досі не було звільнено жодного луцького копа.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024