З меморіалу Вічної Слави у Луцьку врешті демонтують комуністичну символіку

09 Квітня 2022, 16:30
Меморіал 1154
Меморіал

Декомунізація, що розпочалася в Україні ще у 2015 році, так і не торкнулася луцького меморіалу Вічної Слави.

Символіка Великої Вітчизняної війни, яку вигадав Радянський Союз, досі розміщена на меморіалі. Втім нарешті його очистять від комуністичної символіки. Про це заявив луцький міський голова Ігор Поліщук.

Текст його заяви подаємо без змін:

«Завжди з шаною та повагою, з особливим трепетом ставився до великого подвигу Героїв, які ціною власного життя та здоров‘я зупинили коричневу чуму в часи лихоліття Другої світової війни.

Завжди намагаюсь приділити увагу та особисто відвідати й привітати ветеранів-учасників бойових дій, які брали участь в боях Другої світової війни. Привітаю особисто і цього року. Буду шанувати й вітати ветеранів-учасників бойових дій Другої світової війни доти, доки вони будуть живі.

Однак, в час, коли російські фашисти вбивають наших військових, відбирають життя у мирних цивільних українців, в тому числі і жінок, дітей та людей похилого віку, в час коли російські фашисти ґвалтують українських жінок та дітей, знущаються з наших людей, ми не маємо морального права далі допускати присутність символів російського фашизму в нашому місті на меморіалі Вічної Слави – кремлівських зірок, зірок із зображенням ката Сталіна та іншої символіки, що зображує ненависницьке ставлення до України та українців.

А тому дав доручення відповідним підрозділам визначити й в найближчий час демонтувати з меморіалу Вічної Слави відповідну символіку й змінити дату початку Другої світової війни».

Читайте такожЛуцьк: на меморіалі і досі розміщена комуністична символіка

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром