На дороги Луцька виїхали нові тролейбуси

08 Квітня 2022, 14:29
Нові тролейбуси 513
Нові тролейбуси

В обласному центрі Волині триває реалізація проекту «Луцьк без маршруток». 

Вже 8 квітня на дороги міста виїхала остання партія з восьми тролейбусів. Про це інформує Луцька міська рада.

Загалом же автопарк Луцького підприємства електротранспорту поповнився майже трьома десятками нових машин.

Нагадаємо, ще в квітні 2020 року Луцька міська рада підписала контракт про постачання 29 нових тролейбусів з ДП «Автоскладальний завод №1 АТ «АК «Богдан Моторс». Перші з них Луцьк отримав восени 2020 року.

Останні ж вісім тролейбусів ДП «Автоскладальний завод №1 АТ «АК «Богдан Моторс» передав Луцькому підприємству електротранспорту наприкінці лютого цього року.

Це — 12-метрові автомобілі з комфортним м'яким салоном, USB портами, точками доступу до wi-fi. В тролейбусів тихий хід, вони екологічні й економічно вигідні, адже споживають вдвічі менше електроенергії. Новинка може перевозити одночасно понад 90 пасажирів, має брендовані червоно-білі кольори і мінімальну можливість автономного ходу.

З передачею техніки підприємству електротранспорту, луцький «тролейбусний» проект не завершується. Після перемоги України у війні з росією у місті впроваджуватимуть наступний. Він передбачає купівлю ще 30-ти нових тролейбусів, шість з яких матимуть автономний хід. Цікаво, що закупівля транспорту вигідна як Луцьку, так і підприємству: міський автопарк оновлюється, а завод фінансово оздоровлюється.

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром