33 квартал: прибув фургон з квітами

08 Липня 2015, 14:11
5257

Фургон, білява пані і квіткове різнобарв'я - оранжерея на колесах зайняла місце поруч зі сквером, РАЦСом і таксистами з виглядом на проспект Соборності. 

В асортименті: дзвоники, бегонії, пеларгонії, сульфінії, різні види гвоздик і чорнобривців. Також є декоративна травичка, мохи, кущики.

Від продавчині Валентини Чорної дізнаємося, що ніжно-фіолетові пухнастики - це агератум, а тендінті квіточки, які мені подобаються не менше і нагадують незабудки, - лобелії.

Більше того, пісня про чорнобривці могла би називатись піснею про таґетіс, але пані Валентина дивує лучан науковими назвами рослин лише тоді, коли ті самі запитують.  

- Які чарівні пеларгонії!! - Захоплено каже перехожа жінка. - А навесні десь це можна купити для розсади?

- У нас чотири оранжереї - вдосталь вибору для покупки. Приходьте до нас на Рівненську, в "Парки та сквери міста Луцька".

- Ви знаєте, у мене ті червоні пеларгонії розрослися по півметра, так прикрасила собі балкон. І хочеться ще краси якої, хай і на асфальті живемо.

Інша перехожа робить комплімент ідеї продавати рослини саме в такий спосіб, каже, що лучани більше звикли до генделиків вздовж дороги і людей з торбами продуктів на газетах.  

Продавець розповіла, що їх підприємтсво багато лучан кличуть "зеленим господарством", але насправді це "Парки і сквери міста Луцька". До речі, оновлена клумба довкола підніжжя Кобзаря, раніше зафіксована Район. Луцьк, теж справа рук цього підприємства.

Ярослава БЛИСКАВИЦЯ

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром