Луцьк може стати «другим Алчевськом»

21 Грудня 2017, 16:49
Опалення можуть вимкнути 7450
Опалення можуть вимкнути

У луцькому комунальному підприємстві повідомили про те, що  опалювання будинків в обласному центрі взагалі може припинитись.

Про це йдеться у зверненні до містян на сайті «Луцьктепла».

У КП нагадали, що підприємство все ще не в змозі користуватись власними рахунками, мали б бути розблоковані згідно рішення суду, але цього не поспішає зробити держслужбовець. «Луцьктепло» зверталлось до можновладців різних рівнів протягом шести місяців, втім, допомоги підприємство так і не дочекалось.

Крім того, майже три мільйони гривень, які надійшли на рахунки ДКП у вигляді оплати за тепло лучанами, були примусово списані на користь ТзОВ «Тепелен». 

Читайте також: «Ми не судимось з ними», – очільник «Тепелену» про 28-мільйонний борг «Луцьктепла»

Через таку «несподіванку» від державного виконавця, працівники «Луцьктепла» не отримали зарплатні ще за листопад. Навіть пального для «аварійників» залишилось лише на декілька днів. 

Таким чином, зробили висновок у ДКП, на сьогодні підприємство не має можливості безперебійного постачання тепла у домівки лучан.

Крім того, враховуючи умови повного погашення боргу перед ТзОВ «Тепелен» (який, за словами останнього, тягнеться ще з 2012 року), луцьке комунальне підприємство отримає перші прибутки не раніше квітня 2018 року. А пальне, газ й електроенергію в нашій країні, нажаль, отримати безкоштовно неможливо, саркастично додали представники ДКП. До того ж, незайвою була б і оплата праці «тепловиків».

Наразі, зазначили у «Луцьктеплі», існує висока ймовірність того, що обласний центр повторить шлях Алчевська (нагадаємо, у 2006 році системи опалення в місті практично повністю заморозилися, була оголошена надзвичайна ситуація державного рівня). Можливо це, висловили сподівання «тепловики», змусить посадовців замислитись не лише про свої гаманці, а й про потреби мешканців Луцька.

З повним текстом звернення можна ознайомитись за посиланням.
 

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром