Милосердя по-луцьки: на благодійному концерті зібрали 120 тисяч

28 Січня 2016, 13:14
1973

Цього року у двох концертних залах було зібрано 120 тисяч гривень, а на парафіях люди пожертвували ще 130 тисяч.

Різдвяний благодійний концерт відбувався у двох луцьких залах: у Палаці культури «Просвіта» та у Волинському обласному академічному драматичному театрі імені Тараса Шевченка, – повідомляє Волинська єпархія Української православної церкви.

 За понад два десятиліття, що відбувається це благодійне свято, парафіяни Волинської єпархії УПЦ пожертвували для дітей-сиріт та дітей, які потрапили у складні життєві обставини вже майже 3 мільйони гривень.

Вітаючи учасників благодійного вечора, голова єпархіального інформаційно-просвітницького відділу протоієрей Валентин Марчук говорив про те, що важливі і пожертви віруючих людей, бо утримання сиріт в інтернатах потребує великих коштів, бо втрата тата на полі бою за земну батьківщину під час неоголошеної війни на сході України – це не тільки велика душевна рана для родини воїна. Це і матеріальні проблеми для вдови, яка має піднімати дітей без допомоги чоловіка. І цього року благодійний концерт Волинської єпархії УПЦ збирав пожертви і для дітей-сиріт, які отримали цей статус у мирному житті, через різні життєві обставини, і для дітей, які втратили батьків у зоні так званого АТО.


Голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик, вітаючи учасників 22 Різдвяного благодійного концерту, говорив про те, що волинянам треба дякувати Богу за митрополита Ніфонта, бо цей концерт – то його ідея і проводиться він з його подальшого благословення.

«В особі владики Ніфонта маємо прекрасний приклад священика, який служить своїй пастві, який ствоив у єпархії цілу систему допомоги нужденним, тим, хто потребує підтримки ближніх. У цей непростий час для України ми маємо молитися Богу, аби укріпив він нашу віру і надію на краще майбутнє для нашої земної батьківщини, бо Господь об єднує нас,  говорив Володимир Гунчик. – Я дякую волинянам за їхню щедрість, доброту і милосердя. Дякуючи вашій підтримці. Стає менше людей з відчуттям самотності».

Протоієрей Валентин Марчук від імені митрополита Волинського і Луцького Ніфонта подякував голові облдержадміністрації за підтримку соціальних, волонетрських, молодіжних проектів Волинської єпархії, за зусилля зберегти на Волині міжконфесійний мир і спокій. Велика православна родина Волині, парафіяни Волинської єпархії УПЦ, пожертвували для укоаїнських військових понад мільйог гривень: це одяг і продукти, амуніція, власне і грошові кошти, а священики єпархії несуть послух військових капеланів у підрозділах української армії, допомагають як волонтери і духовні пастирі, визволяли з полону бійців з Волині.




Програма Різдвяного благодійного вечора, який готував великий колектив на чолі з архімандритом Аліпієм (Сапігою) і цього разу була ексклюзивною та душевною. Диву даєшся, скільки колядок, різдвяних співів знають наші щиро віруючі люди. Виступив архієрейський хор під керівництвом Надії Романік. Хор «Волинські дзвони» під керівництвом Марії Вислоцької, молодіжний хор «Умілєніє»  Свято-Пантелеймонівського храму Луцька під керівництвом Юлії Масленнікової, хор «Покров» недільної школи при  кафедральному Свято-Покровському храмі Луцька (керівник Ірина Гайдучик), хор студентів Волинської духовної семінарії (керівник протоієрей Петро Муляр). 

Родзинкою вечора став виступ хору під керівництвом протоієрея Дмитрія Григорука, який виконав колядки Грузинської православної церкви. І звичайно, вінцем свята став виступ Волинського народного хору. Виявилося, що він має велику і цікаву програму колядок, щедрівок, різдвяних співів. А монастирі Волинської єпархії УПЦ представив хор зі Свято-Стрітенського жіночого монастиря з Михнівки. Учні недільної школи при Свято-Покровському храмі показали і виставу «Дивний гість», а студенти Волинської духовної семінарії зіграли сценку про князя Володимира, котрий і Русь хрестив. Потішили виступом дочки священослужителів, колядували радісно і просто підняли в черговий раз зал.


Голова єпархіального інформаційно-просвітницького відділу протоієрей Валентин Марчук подякував організаторам благодійного вечора, зібрані кошти (а пожертви ще надходитимуть і після концерту) будуть публічно передані і волинським сиротинцям, і окремим родинам, які того потребують. 

Щиро дякувала за підтримку Волинської єпархії УПЦ голова правління волинського відділення Дитячого фонду України Олена Грінченко. Певна сума пожертв, зібраних на благодійному Різдвяному цонцерті, завжди передається Дитячому фонду, який опікується сиротами. Єпархія опікується і нечуючими дітками, і тими, що не бачать, і аутистами, і даунятами – чимало біди, як кажуть, на світі, і додалося її з часу початку АТО на сході України.









Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39