Поліцейські розповіли про види телефонного шахрайства

28 Січня 2016, 12:13
1954 Джерело: today.mts.com.ua

Патрульна поліція міста застерігає городян бути більш обачними та не довіряти стороннім особам.

Про те, які види телефонного шахрайства бувають і як від цього вберегтися, пишуть поліцейські у Facebook.

Зокрема, поширеними є випадки, коли до людей телефонують нібито представники банку, пропонують перерахувати кошти на їхні кредитні картки або розповідають про блокування карток. Таким чином, під приводом надання допомоги у перерахунку чи розблокуванні, дізнаються всі дані карток та отримують кошти громадян шахрайським способом. Здебільшого, це відбувається під час телефонної розмови, коли люди надають інформацію про зміст смс-повідомлень псевдопрацівникам банку.

В одному з випадків шахраї виманили гроші особисто. Зокрема, до жінки зателефонували на стаціонарний номер та повідомили, що її син скоїв смертельну ДТП. Шахраї представились працівниками поліції і повідомили, що посприяють у непритягненні сина до кримінальної відповідальності, якщо жінка заплатить значну суму коштів. Таким чином, потерпіла передала особисто в руки шахраям 8 тисяч гривень та 300 доларів.

Ще в одному випадку 2 тисячі гривень виманили в чоловіка під приводом звільнення його племінника від кримінальної відповідальності за вчинення ДТП.

На лінію 102 надходив виклик і про те, що шахраї заволоділи коштами в сумі 6 тисяч гривень, які перерахував потерпілий під приводом продажу йому карток на паливо однієї з АЗС.

Щодо шахрайства в інтернеті, то тут найпоширенішими випадками є виманювання грошей через інтернет-магазини. Кілька повідомлень надійшло про те, що громадяни перераховували кошти за певний товар, який хотіли придбати, однак потім його так і не отримували. З шахраями зв’язку більше не було.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024