Кіборга хотіли посадити у тюрму на вісім років

28 Січня 2016, 09:42
1896 Джерело: volga.lutsk.ua

Поки лучанин воював добровольцем у АТО, прокуратура вкотре взялася за справу, яка тягнеться з 2008 року.

Покарання у 8 років тюрми з конфіскацією майна вимагала 27 січня прокуратура в апеляційному суді Волині, ‒ інформує Волинська газета.

53-річний лучанин Ігор Шевчук  пішов добровольцем в АТО. Виконував бойові завдання в районах Слов’янська, Дебальцевого, Донецького аеропорту. Після загибелі комбата став в. о. командира батальйону. Неодноразово був нагороджений державними відзнаками.

І в той час, доки Ігор Шевчук воював на передовій, Ковельська міжрайонна прокуратура вкотре взялася за кримінальну справу, що тягнеться з 2008 року і в якій фігурують Ігор Шевчук (як директор приватного підприємства) та Олександр Волійко (як начальник управління капітального будівництва ГУ містобудування, архітектури і ЖКГ облдержадміністрації).

У жовтні 2015-го Ковельський міськрайонний суд не знайшов складу злочину в діях Шевчука та Волійка (їм прокуратура інкримінувала розтрату і привласнення державних коштів в особливо великих розмірах, що спричинило тяжкі наслідки). Та Ковельська міжрайонна прокуратура з цим не погодилася і сьогодні в апеляційному суді Волинської області вкотре вимагала покарати Ігоря Шевчука та Олександра Волійка позбавленням волі на 8 і 7 років відповідно з конфіскацією майна.

Втім, головуючий у справі Петро Філюк (він же – голова апеляційного суду області) підтримав рішення першої інстанції і теж підтвердив: Шевчук та Волійко грошей не привласнили, шкоди державі не заподіяли, а теплотраса, яку вони проклали у 2008-му році в Турійську, слугує жителям селища до цих пір. 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром