У луцькому хостелі влаштували день іменинників для дітей, які втекли від війни

20 Березня 2022, 13:10
У луцькому хостелі влаштували день іменинників для дітей, які втекли від війни 1606
У луцькому хостелі влаштували день іменинників для дітей, які втекли від війни

Понад двадцять дітей живе у АртХостелі «Адреналін Сіті», у чотирьох з них у березні був день народження, тож адміністрація разом з волонтерами вирішили організувати для них невеличкий сюрприз. Кульки, персональні тістечка з свічками та заняття з акторської майстерності – насичена програма свята.

Майже з перших днів війни АртХостел відкрив свої двері, аби прихистити людей, що тікають від війни. Зараз там безкоштовно проживають понад сто дорослих та більше двадцяти діток. Останні вже навіть приєдналися до навчання у луцькій ЗОШ №11. Проте й під час війни відбуваються світлі події, так, нещодавно одна з жінок, яка тут проживала народила в Луцьку хлопчика.

Ще чотири дитини мали день народження у березні. Найменшій, Софійці – 6 рочків. Тож адміністрація вирішила влаштувати невеликий день іменинника. Долучилися волонтери, тож вдалося організувати цікаве дозвілля.

«Щодня ми бачимо цих дітей. І насправді, боляче чути, коли хлопчик, дошкільня на запитання: «Звідки ти знаєш усіх цих тваринок з книжки» відповідає: «Мене мама до війни в Асканію Нову возила». Наразі люди, які в нас проживають не дуже мобільні. Вони лишаються в хостелі, бо відчувають, що тут безпечно. Тож ми запрошуємо до себе майстринь, які роблять щось з дітками», – кажуть у хостелі.

Окрім того, поряд діє центр для біженців, тож якщо там є діти, їх теж запрошують на майстер-класи.

Керівник театральної студії «Бешкетники» Вадим Хаїнський з своєю вихованкою Женею Кардаш в честь дня іменинника організували зняття з акторської майстерності. Так, дітей навчали показувати свої емоції за допомогою голосу і міміки. Їм показали чимало цікавих вправ та ігор. Більше того, розказали як ефективно взаємодіяти у колективі і не тільки чути, а й слухати одне одного.

За словами Вадима Хаїнського зараз дуже важливо працювати з дітьми, які приїздять з території, де ведуться бойові дії. Адже будь-які заняття допомагають їм пережити війну у емоційному плані. Жителі хостелу теж лишилися задоволені та попрохали акторів приходити ще.

Звісно, будь-який день народження не обходиться без тортиків, тож Ring Coffee дав іменинникам тістечка. Вони задували свічки та загадували бажання.

Завершилося свято солодким столом, домашню випічку привезли з Радомишля, де жінки та діти печуть для біженців, торт принесли адміністратори хостелу, а солодкі подарунки для усіх – «Адреналін Сіті».

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром