У Луцьку провели терапевтичний майстер-клас з виготовлення пластилінової анімації

20 Березня 2022, 10:27
У Луцьку провели терапевтичний майстер-клас з виготовлення пластилінової анімації 369
У Луцьку провели терапевтичний майстер-клас з виготовлення пластилінової анімації

В арттерапевтичному центрі у Луцьку організували майстер-клас із виготовлення анімації, для якої деталі виготовляли з пластиліну. Така арттерапія вчить позбуватися негативних думок і знімає напругу.

Про це розповіла Суспільному художниця Марічка Островська.

Майстрували деталі з пластиліну – героїв для мультика – діти з мамами, котрі приїхали з регіонів, де тривають бої.

«Важливі позитивні думки та обов’язкові усмішки, мами без мобільних телефонів. Сьогодні виняток, бо знімаємо на мобільні. Ми тут усі разом гуртуємося і робимо для дітей, і для себе дитинство», – говорить Марічка Островська.

Майстер-клас проводив режисер луцької анімаційної студії Леонід Тивонюк. Каже: дрібна моторика рук дозволяє творити, психологічно розвантажуватися та концентруватися конкретних завданнях.

«Потрібно знаходити ті ресурси й давати дітям і наповнювати їх теплом, намагатися робити якомога більше добра, щоб воно розповсюджувалося», – зазначив лучанин.

На терапію пластиліном в артцентр прийшла Оксана Чебишева з дочкою, котрі в перші дні вторгнення російських військ в Україну виїхали з Маріуполя. Зі слів жінки, вдома залишилися батьки та чоловік.

«Він (чоловік – ред.) нас посадив на останній поїзд, який звідти виїжджав, звідти у Київ, до батьків і далі в Луцьк. Зв'язок там дуже рідко буває, мало де і там жах, там просто пекло на даний момент», – каже жінка.

Нині Оксана Чебишева з донькою живуть у Луцьку, де небайдужі лучани допомогли з житлом.

«Як відгукнулися люди в Луцьку, то не знаю чи до кожного родича, якби звернулися, то так би зустріли й надали повністю все», – зазначила Оксана Чебишева.

Під час майстер-класу створила власну анімацію – кульку, яка стрибає – восьмирічна Влада, яка приїхала з Маріуполя.

«Ми сьогодні малювали, в іграшки грали. Усе цікаве робимо: малюємо, розмальовуємо», – розповіла школярка.

В арттерапевтичному центрі «Діти слухають казки» майстер-класи відбуваються щодня, де діти малюють, створюють вистави, читають казки та граються, – додала художниця Марічка Островська.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром