На Луцькій автостанції майже вдівічі зменшилась кількість пасажирів та автобусів

18 Березня 2022, 17:30
Луцька автостанція 770
Луцька автостанція

На Луцькій автостанції значно поменшало пасажирів та відправлень автобусів. 

До 24 лютого щодня було понад 400 відправлень, зараз до 200. Про це  розповів Суспільному начальник автостанції Ігор Модла.

З Луцька нині курсують автобуси на Рівненщину, Тернопіль та Львів. В межах області доступні усі напрямки.

Міжнародні напрямки

Частина автобусів, які нині рушають з Луцької автостанції, прямують у Варшаву. Зі слів водія Володимира Андрощука, ціна квитка не змінилася.

Є також безплатні рейси, які возять охочих на кордон із Польщею.

Водій Валерій Ліщук каже: на початку війни у день виїжджали 23 автобуси, робили орієнтовно пів сотні рейсів. Зараз виїздять 4-5 разів у день. 

«Возимо на Устилуг до пішого переходу з 8:00 до 14:00 години дня, по загрузці: прийшли люди, п'ять хвилин – машина завантажилася – поїхали, наступна приїхала, пів години – значить пів години», – пояснює водій безплатного автобуса.

Зі слів Валерія Ліщука, ті пасажири, які мають можливість заплатити, самі пропонують гроші на пальне.

Рейси в межах області

Усі приміські автобуси розміщені на одній стороні автостанції. Вони їздять у села та громади області. Водій Олександр везе пасажирів до Олики.

 

«У нас на половину рейсів менше, бо зараз на солярку не завжди можна заробити, взагалі не знаю, як воно має бути. Колись тут не можна було пройти на станції, а зараз пару чоловік всього ходить», – розповів чоловік.

Як розповів керівник автостанції, ситуація щодо приміських автобусів постійно змінюється: частина виїжджають на маршрут, частина – ні. Працівники уточнюють таку інформацію щодня.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024