Свято від «Легіону», шоу від «Мар’янівки»: огляд футзального тижня у Луцьку

18 Грудня 2017, 19:32
Дівчата з «Легіону» здобули першу перемогу у Вищій лізі чемпіонату України з футзалу 4037
Дівчата з «Легіону» здобули першу перемогу у Вищій лізі чемпіонату України з футзалу

Кубок Волині, Кубок АМФВ, Кубок Прогресу, Вища жіноча ліга, чемпіонати серед ветеранів та дітей – протягом усього трьох днів у волинському футзалі змагалися у багатьох турнірах різного «калібру».

На відміну від анонсу гарячого уік-енду на майданчиках «Арени Спорт», цього разу варто розпочати з джентльменського вчинку, та нарешті привітати дівчат з луцького «Легіону» з першою в історії перемогою «біло-синіх» у елітному дивізіоні. На відміну від гостьової зустрічі, де у гольовій феєрії підопічні Дмитра Голоскокова програли київському «NRG», на рідному терафлексі у столичних суперниць було не так багато шансів. І якщо перший тайм вони ще якось відбивалися («легіонери» пішли на перерву, ведучи у рахунку 1:0), то після перерви лучанки не на жарт розігналися. Підсумок – 6:1 з «каре» від Юлії Семенюк (ще по голу на рахунки записали Юлія Сардачук та Анна М’якота). А уже 26 грудня у рамках Вищої ліги відбудеться «волинське дербі», у якому дівчата з «Легіону» гратимуть проти «Ладомира» (Володимир-Волинський).

У Кубку Волині суперлігові «Торпедо» та «Ковель-Волинь» грали вдруге за шість днів. І цього разу луцька команда знову створила відчутні проблеми суперникам та у першому таймі вела у рахунку – 3:1. Утім, Іван Данилюк та компанія ще до перерви зуміли відновити рівновагу на табло, а після неї зусиллями Олександра Ліщука та Віталія Романчука здобути непросту перемогу. Утім, без Луцька півфінал головного кубкового турніру області точно не пройде – завдяки «Мідасу», який у гольовому протистоянні зумів обіграти млинівську «Вілію» (6:3).

Одним із головних «ньюзмейкерів» останніх тижнів у волинському футзалі продовжують бути хлопці з «Мар’янівки». Не встигли вщухнути емоції після їхнього феєричного успіху в поєдинку з «Агроматом», як підопічні Сергія Магери зняли ще один грізний «скальп» – тепер під кураж «волинських хорватів» втрапили гравці боратинської «Ласки». Сам поєдинок був дуже насиченим на гольові «гойдалки», а вирішальними стали голи Дмитра Пашинського з гостьової команди, які забезпечили колективу з Горохівщини омріяний успіх та путівку до півфіналу Кубка АМФВ.

В інших протистояннях другого за рангом турніру на вибування у волинському футзалі також були цікаві результати. Зокрема, «Фіміам» знову обіграв «Стеллу» (2:0) та підтвердив, чому більше заслуговував на участь у Першій лізі чемпіонату Волині. «Олімпія» розгромно вибила з Кубка АМФВ «Модерн-Експо» (6:1), а «Neris-Авангард» вкотре у сезоні відігрався з важкої ситуації (поступаючись 0:2) та вирвав свою півфінальну путівку в серії пенальті після гри проти «Юності» з Дорогостаїв.

На відміну від «Ласки» у Кубку АМФВ, «дублери» боратинського колективу в Кубку Прогресу все-таки вийшли до четвірки найкращих, обігравши в складному поєдинку «Радивилівмолоко» (4:3). Не менш гольовими та непередбачуваними стали успіхи «Респекта» та «Шігірюма», які здолали досвідчених опонентів – «ПІК-БУД» та «Акцент». Ну а тріумф «Мар’янівки» підтримала ще одна команда з Горохівщини – «Бережанка», яка у «сухій партії» переграла суперників з «Joma-Луцьк».

У суботу «Арена Спорт» перебувала у розпорядженні майбутніх зірок футзалу – учасників дитячих першостей області. Лише в одній із них змінився лідер чемпіонату – у віковій категорії до 11 років «Волинь-08» після перемоги у звітному турі випередила у таблиці команду Маневицької ДЮСШ (у якої при цьому залишається матч у запасі). Хлопчики з «Юніору-Мідаса» черговими перемогами підтягнули себе на лідерські позиції у категоріях до 7 та 9 років.

А у змаганнях ветеранів завершилася переможна хода «Метеор-Ветерана», який поступився у протистоянні з «Володимирівкою». Утім, нагнати у таблиці лідера так і не зуміли суперники з «Комфорт-Сервісу», які виграли лише одну з недільних баталій. Тим часом, щільність таблиці у змаганнях серед тих, кому за 35, вражає – перше та п’яте місце таблиці розділяють усього три залікові пункти.

Уже в четвер визначаться останні півфіналісти Кубка Волині з футзалу, а луцькому «Бренду» чи хорівській «Надії» для цього треба буде зробити своєрідний подвиг – виграти два матчі за один вечір. Утім, в футзалі, як і у житті – перемагають найтерплячіші та найсильніші, а тому – кріпімося та чекаємо нову порцію якісного футзалу на волинських просторах.

Дмитро КУЗНЕЦОВ

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром