Володимирська: люди хочуть відновити єдиний у районі спортмайданчик

27 Січня 2016, 12:20
1949 Джерело: facebook.com

Активні мешканці мікрорайону на вулиці Володимирській звернулися до міської ради з пропозицією відновити єдиний у їхньому районі спортивний майданчик.

З людьми зустрівся заступник міського голови Юрій Моклиця. Про це він написав у Facebook.

«Ситуація з дворовими майданчиками складна в тому плані, що зазвичай такі об’єкти довго не живуть. Тому треба дуже добре думати і планувати, перш ніж спускати в цю потенційно чорну діру гроші платників податків», ‒ зазначив він.

Також Юрій Моклиця додав модель майбутньої співпраці:

► «Проникнення». З моменту початку спільної роботи і до моменту будівництва спортивного майданчика має пройти не менше року. За цей час в мозок критичної більшості мешканців має проникнути розуміння, що їм і тільки їм потрібен цей майданчик, і що вони і тільки вони повинні докласти левову частину зусиль для його відновлення та функціонування. На цьому етапі ми будемо зустрічатись, планувати формат реконструкції, поширювати листівки, проводити «суботники», спортивні заходи, інші робочі зустрічі.

► «Співучасть». Йдеться чітко і конкретно про фінансову участь мешканців у будівництві. Пропорція може бути 70/30 чи 60/40 з більшою часткою бюджетних грошей. Мотивація дуже проста: люди, які дадуть хоча б гривню на той майданчик, будуть кардинально по-іншому до нього ставитись. Як мінімум, не полінуються набрати 102, якщо щось. Друга мотивація: регулювання апетитів людей щодо формату реконструкції. Ціна питання може коливатись від 100 тисяч до мільйона гривень. Всі хочуть дорого і якісно, але якщо це полоскоче і їхні кишені - підійдуть до цього більш раціонально.

► «Спільноклопіт». Після будівництва майданчика ми підписуємо угоду або з ОСББ, або з управляючими, або з Асоціацією одних і інших, де чітко прописуємо, хто і за що буде відповідати і платити при утриманні майданчика. Зі свого боку міська рада, в особі КЗ «Спорт для всіх», зобов'язується проводити на тому майданчику спортивні заходи.

«Отака модель, в якій на кожному з етапів роботи працюватиме ключовий принцип «разом». Беріть до уваги і велкам до співпраці. Ми вже працюємо над створенням програми співфінансування спортивних споруд на 2017-й рік і далі», ‒ підсумував заступник міського голови.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром