Діти війни вимагають безплатного проїзду у громадському транспорті

27 Січня 2016, 11:35
2269

Діти війни просять безплатного проїзду не лише у тролейбусі, а й усіх інших видах транспорту.

Про це стало відомо під час наради заступника міського голови Сергія Григоренка із пенсіонерами у вівторок, 26 січня.

За словами Сергія Григоренка, минулого року тролейбусне депо обслуговувало пенсіонерів на загальну суму понад 27 мільйонів гривень. У цей час держава на цю послугу виділила лише 14 мільйонів гривень. Для того, щоб забезпечити пенсіонерів безкоштовним проїздом і у маршрутках, треба ще близько 5-7 мільйонів гривень.

«Якщо треба 35-40 мільйонів, а дають лише 14, то як ми можемо возити безкоштовно ще й на маршрутках»,  –  констатує Сергій Григоренко.

Заступник міського голови погоджується, що пенсіонери частково праві. Згідно постанови уряду безплатно у транспорті їздять усі пенсіонери, а держава повинна забезпечити видатки на послугу.

«Проте, уряд ніколи не забезпечував ці видатки у повному обсязі. У різні роки давали 40-50 % навіть на ЛПЕ. Власники маршруток може й готові перевозити безкоштовно, але вимагатимуть компенсації. Ми не можемо їх дати, а якщо й дамо, то тролейбусники просто вмруть», – стверджує Сергій Григоренко.

Для того, щоб детальніше розібратися у проблемі та ще раз вислухати позицію пенсіонерів, заступник мера запросив їх на сесію Луцькради у п’ятницю, 29 січня.





Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром