Депутатам провели екскурсію лікарнею

27 Січня 2016, 10:18
3362

Міські обранці відвідали міську клінічну лікарню № 2, оцінили стан ремонту та обладнання і вивчили у специфіку роботи закладу.
 
Влаштували екскурсію лікарнею у вівторок, 26 січня.

Головний лікар Лариса Духневич стверджує, що міська лікарня надає цілодобову медичну допомогу лучанам, а також жителям району. Каже, що по консультації звертається чимало людей, адже тут більше шансів на швидке отримання порятунку.

«Ми єдина лікарня, двері якої майже не зачиняються. Лише за цю ніч  госпіталізовано 17 осіб, у травмпункті – 37. За добу виходить, що приймаємо від 80 до 180 пацієнтів», – каже Лариса Духневич.

Окремою категорією хворих залишаються учасники АТО. На їхнє лікування із місцевого бюджету виділено 307 тисяч. За ці кошти у міській лікарні мали змогу лікуватися 64 бійці, 141 член їхніх сімей,а також 48 переселенців.

Головний лікар Лариса Духневич розповідає депутатам про роботу медзакладу
Головний лікар Лариса Духневич розповідає депутатам про роботу медзакладу

У лікуванні використовують сучасне обладнання. Зокрема, за підтримки покійного голови Волинської ОДА Бориса Клімчука  купили ангеограф,який дав можливість робити операції на серці при гострому інфаркті міокарда. Цього досі не робили на території області.

Ангеограф – прилад, що рятує життя сердечників
Ангеограф – прилад, що рятує життя сердечників

Також у міській лікарні вперше розпочали ендоскопічні методики зупинки кровотеч, припіканням, кліпуванням. Для цього купили аргонноплазмовий коагулятор, який коштує 600 тисяч гривень.

«Він, безумовно, дуже дорогий, але завдяки цьому у нас немає жодного випадку смерті від шлунково-кишкової кровотечі протягом трьох років», – зазначає Лариса Духневич.

Ще одним вагомим здобутком лікарні є оновлене відділення реанімації. Після підтоплення приміщення вийшло з ладу частину обладнання.  У відділенні змушені були зробити ремонт. У відремонтований зал поставили дефібрилятори. Виділених у листопаді 2014 року коштів вистачило лише на 6 моніторів з 12 потрібних. Відділення показали депутатам лише з коридору, щоб не турбувати пацієнтів.

Нещодавно відновили лікарняне відділення
Нещодавно відновили лікарняне відділення

Незважаючи на усі здобутки лікарні, там постійно виникають проблеми з фінансуванням. Середня зарплата у закладі – 2 622 гривні, тоді як на Волині – 3 604 гривні. Чи не найбільші проблеми – із харчуванням. У бюджеті передбачено 6 гривень 41 копійка на триразове харчування пацієнтів.
 
«Хліб зараз коштує щонайменше 7 гривень. А ми харчуємо тричі на день за 6 гривень. І непогано харчуємо. Прошу інколи, або вже не давайте тих грошей, або скажіть, що це лише на один раз», – скаржиться Лариса Духневич.

Окрім здорожчання продуктів харчування головний лікар скаржиться і на зростання вартості реактивів. Лариса Духневич стверджує, що більша частина ліків була російського виробництва. Коли цей канал закрили, ліки подорожчали на 99%.  

Ще однією проблемою стала реконструкцію нижніх поверхів лікарні. Депутатам показали підвальне приміщення, яке було затоплено на два метри. Через це дуже постраждали шахти лікарняного ліфта.  Тепер міська лікарня потребує реконструкції підвалу. Зокрема, треба поремонтувати щитову станцію,яку там  зберігати небезпечно.

Затоплений підвал, що потребує ремонту
Затоплений підвал, що потребує ремонту

Шахти ліфта теж затопило
Шахти ліфта теж затопило

Депутати екскурсією задоволені. Кажуть, що досі невідомих проблем не побачили, проте їх вразило ставлення головного лікаря Лариси Духневич до своїх обов’язків.

«Найбільше сподобалося те, що вона готова брати нові вершини. Готова боротися за більші гранти і розширяти діапазон дії лікарні. Це чудово, і депутати сприятимуть цьому», – сказав депутат Олександр Лазука.

Депутати уважно слухають доповідь головного лікаря
Депутати уважно слухають доповідь головного лікаря

Секретар міськради Юлія Вусенко робить нотатки із звіту про лікарняну роботу
Секретар міськради Юлія Вусенко робить нотатки із звіту про лікарняну роботу




 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром