Стрілецька: скандальне будівництво припинили, але про майданчик і доїзд ніхто не подбав

08 Липня 2015, 11:31
3926

Забудовник на вулиці Стрілецькій 21 Б припинив будівництво, але вирішити питання щодо прибудинкової території та належного доїзду до будинку, з якими звернулися лучани, не поспішає.

На засіданні міськвиконкому луцькиий депутат Павло Данильчук вніс пропозицію щодо прийняття нового проекту рішення про продовження періоду призупиення будівництва з конкретними зобов`язаннями забудовника. Натомість, виконком вирішив новий проект рішення не приймати, а внести зміни і доповнення.

« Будівництво то припинили згідно з рішенням виконкому до 15 липня. Але тепер забудовник мовчить взагалі.  Переконані, якщо ми не будемо діяти, то роботи розпочнуться знову. Тепер ми думаємо, як знову з ним зустрітися і обговорити це питання», - кажуть мешканці.

"Зустріч із забудовником вийшла не конструктивною, тому є наразі дві вимоги від мешканців. По-перше, з чотирьох різних проектів заїзду мешканці просять зупинитися на доїзді від вулиці Яровиця, неподалік від рейок. Тобто дочекатися затвердження проекту того заїзду. По-друге, дочекатися проведення експертизи  будівництва. Мешканці стверджують, що є відхилення від цього проекту. І в цьому випадку звернутися до Державної інспекції архітектурно-будівельного контролю. І лише після цього вже продовжити, якщо не буде виявлено порушень. Тобто призупинити будівництво до виконання цих всіх пунктів", - розповів Данильчук.

У членів міськвиконкому виникли питання щодо узгодження доїзду вулицею Яровиця.

"Вже ведуться відповідні обговорення. Як на мене, тої доцільності залізниці вже немає. Частину її розібрали", - відповів преший заступник міського голови міськради Тарас Яковлев

Також виникла дискусія щодо законності деяких пропозицій. Мовляв, змусити проводити експеризу забудовника буде порушенням його прав. Тому вирішили не змушувати, а запропонувати забудовнику провести експертизу будівництва. 

Члени виконкому підтримали зміни до проекту рішення.

Востаннє збори людей на Стрілецькій закінчилися бійкою.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром