Невиліковним дітям надаватимуть допомогу вдома

26 Січня 2016, 20:12
2418 Джерело: vlasno.info

Благодійний фонд «Стопрак» спільно з міжнародним фондом «Відродження» створили першу на Волині міждисциплінарну виїзну бригаду дитячої паліативної допомоги «Хоспіс вдома».

Бригада працює відповідно до графіка, який погоджений між лікарями і батьками дитини, та щоденно здійснює виїзні обстеження, повідомляє сайт благодійного фонду «Стопрак».

Сімейні лікарі паліативної бригади розпочали свою роботу ще влітку 2015 року. Медичні працівники неодноразово проходили навчання із надання паліативної допомоги дітям, які мають невиліковні захворювання. Регулярно відвідують тренінги та семінари, на яких удосконалюють свої знання.

Для здійснення виїзних обстежень дітей, які проживають за межами обласного центру, Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги надає транспорт, обладнаний згідно із санітарними нормами.

Також благодійний фонд «Стопрак» створює Батьківський клуб, що працюватиме на базі Луцького центру  первинної медико-санітарної допомоги. Його головною метою буде організація батьківської групи самодопомоги для адаптації в умовах довготривалої хвороби дитини, психоемоційної  підтримки та психотерапевтичної допомоги у кризових ситуаціях.

У Батьківському клубі родичі дітей зможуть поспілкуватись один з одним, дістати допомогу  кваліфікованих спеціалістів та нові корисні знання. Під час занять за дітьми приглядатимуть волонтери та соціальні працівники.

Аналогічні бригади планують створити у  Ковелі та Нововолинську.

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром