Фонд «Рідна Волинь» подарує волинському музею ікону Холмської Богородиці

17 Грудня 2017, 15:34
Дмитро Глазунов відкриття виставки сакральних робіт художника Володимира Жупанюка 3323
Дмитро Глазунов відкриття виставки сакральних робіт художника Володимира Жупанюка

У Музеї волинської ікони відбулося урочисте відкриття виставки сакральних робіт художника Володимира Жупанюка. На її відкритті 14 грудня художник вперше представив одну з найновіших робіт «Холмська Богородиця у подіях та фактах».

На відкритті були присутні представники культурної спільноти краю, багатьох християнських конфесій.

У вступному слові директор музею Тетяна Єлісеєва розповіла, що виставка триватиме 2 місяці. Також вона сказала, що Ікона «Холмська Богородиця у подіях і фактах» повинна зберігатися в музеї поруч із оригіналом.

Володимир Жупанюк розповів про створення цієї ікони. Далі директор розповів про добрі традиції співпраці із благодійним фондом «Рідна Волинь».

Два роки тому музей отримав премію ім. Бориса Клімчука саме за збереження та реставрацію Холмської Чудотворної ікони, а в рамках програми фонду «Мистецька терапія» бійці АТО, які проходять реабілітацію в обласному госпіталі інвалідів неодноразово відвідували музей, малювали писанки, запросила до слова голову фонду Дмитра Глазунова.

Голова фонду «Рідна Волинь» Дмитро Глазунов високо оцінив сакральну творчість В. Жупанюка та повідомив, що на прохання волинян і музею, по завершенні виставки фонд прийняв рішення придбати цю реліквію і подарувати її музею:

«Ікона «Холмська Богородиця у подіях і фактах» займе місце у волинському музеї поруч із оригіналом», – зазначив Глазунов.

Цю ініціативу підтримали оплесками.

Дмитро Глазунов відкриття виставки сакральних робіт художника Володимира Жупанюка
Дмитро Глазунов відкриття виставки сакральних робіт художника Володимира Жупанюка

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром