Понад п’ятсот книг надіслали до дитячих бібліотек Донеччини

26 Січня 2016, 16:53
2162

Завершився різдвяний благодійний бібліомарафон «Ангелик з книжкою»,  метою якого було зібрати якомога більше нової україномовної літератури для дитячих бібліотек Слов’янська та Волновахи.

Акцію, яка тривала з 1 грудня 2015 року до 25 січня 2016 -го, організувала Волинська обласна бібліотека для дітей за підтримки управління культури обласної державної адміністрації та Волинської організації Національної спілки письменників України, повідомляють у книгозбірні.

Офіційне відкриття та інтерактивне спілкування з читачами та працівниками Слов’янської міської бібліотеки для дітей відбулося 26 листопада 2015 року в приміщенні обласної бібліотеки для дітей. Від Луцька у відеосеансі брали участь учні  гімназії № 4, Слов'янськ представляли другокласники 5-ї школи та гуртківці-скаути із ЗОШ № 13, які для однолітків підготували творчі номери: вірші, пісні, презентації улюблених книг, розповіді про себе, своїх друзів.

«Нам потрібно більше спілкуватися – тоді й конфліктів у країні не буде», – упевнені діти.

Сучасні засоби комунікації, на щастя, відкривають для спілкування дуже широкі можливості.

Ця подія викликала неабиякий резонанс в ЗМІ Донеччини. Видання «Слов’янські відомості» писали: «Варто нагадати, що в період окупації міста бібліотекарі Волині першими вийшли на контакт зі слов'янськими колегами, запропонувавши їм притулок і роботу. Не забувають про Слов'янськ волиняни і в мирний час. ….Бібліотеки Слов'янська досі відчувають гострий дефіцит сучасної української літератури, в тому числі дитячої. Досить сказати, що з 1991 по 2009 рік україномовні бібліотечні фонди в Слов'янську не оновлювались. Дещо виправили ситуацію численні волонтерські акції, що проводилися в Києві, Львові та інших містах України в минулому та поточному роках, однак потреба в нових книгах залишається досить великою».

Під час бібліомарафону література надходила до бібліотек двома траншами. Третій, останній транш, поїде на Донеччину наприкінці січня. Більше п’ятисот видань вдалося зібрати під час акції. Зауважуємо, що бібліотекам конче необхідна література на допомогу у вивченні шкільної програми, сучасна україномовна дитяча книга, книги з українського мистецтва, науково-популярні видання.
Найціннішим стало живе спілкування з читачами та працівниками бібліотек: обмінювалися теплими привітаннями з новорічними та різдвяними святами. Окрім книг, надсилали дитячі поробки та солодощі і взамін отримували теж саме.

«Дякуємо щиро за книжки! Вони зігріють душі дітей. Цукерки від вас найсмачніші в світі, бо вони від серця»,–  йшлося у листах, що надіслали працівники Слов’янської міської дитячої бібліотеки.

 «Дуже вам вдячні за турботу, будемо підтримувати дружні стосунки. Для нас це не просто література, а розуміння того, як щиро ви до нас ставитеся», – сказала директор Волноваської централізованої бібліотечної системи Тетяна Лата.

Приємним сюрпризом для бібліотекарів стала посилка з Волновахи. Цікаві ляльки для читачів Волинської обласної бібліотеки для дітей зробили власноруч наші  волноваські колеги.

Організатори дякують усім, хто долучився до цієї важливої справи: учням луцьких  шкіл та гімназій, письменникам, видавцям, журналістам, читачам та працівникам обласної бібліотеки для дітей. Особливу подяку висловлюють волинським інтернет-виданням, регіональній дирекції УНТРК за інформаційну підтримку бібліомарафону.






 

Фото надали у бібліотеці

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром