Соборності: мешканці роками просять приватизувати кімнати у гуртожитку

26 Січня 2016, 13:52
2864 Джерело: kartagoroda.com.ua

Ініціативна група мешканців будинку № 3, що на проспекті Соборності, звернулася до депутата міськради Микити Рабана щодо питання переведення будинку на міський баланс з можливістю подальшої приватизації житлових площ.

Про це повідомляє волинська прес-служба «Українського Об’єднання Патріотів – УКРОП».

У цьому будинку вже багато років проживають працівники Волинської обласної клінічної лікарні. У рішеннях облради від 2012 та 2013 років було визначено передати з балансу обласної територіальної громади міській громаді Луцька частини гуртожитку – 2-6 поверхи правого блоку та 5-й поверх лівого блоку для подальшого використання і можливої приватизації мешканцями приміщень, де вони проживають. Вказані приміщення належать обласній клінічній лікарні та перебувають на балансі облради.

Можливість приватизації помешкань медиками обговорили на депутатській комісії з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження питання міської ради.

«Проблема, з якою до мене звернулися, триває уже не перший рік. Приміщення, які передавалися у користування працівникам Волинської обласної клінічної лікарні, ще досі перебувають на балансі цієї лікарні, а люди відповідно не мають можливості їх приватизувати. Житлові площі знаходяться у середині самого гуртожитку, це 2-6 поверхи. Вирішення цього питання є не таким простим, оскільки частина комунікацій, зокрема електромережі, не розділені», – розповів Микита Рабан.

Заступник директора департаменту житлово-комунального господарства з питань розвитку ОСББ та експлуатації житлового фонду міської ради Надія Коленда розповіла членам комісії, що неодноразово зверталась до керівництва обласної клінічної лікарні з проханням посприяти мешканцям гуртожитку здійснити приватизацію. Однак, питання і досі невирішене.

Надія Коленда каже, що прийняття у комунальну власність середніх поверхів у практиці ЖКГ вперше, оскільки такий крок може створити багато проблем у експлуатації.

«Перш за все потрібно відмежувати електромережі першого поверху, які знаходиться у власності Луцького медичного коледжу, щоб говорити про подальше прийняття на баланс міста», – підсумувала вона.

Представники ініціативної групи мешканців будинку розповіли, що у лівому блоці гуртожитку приміщення вже приватизували – там створено кооператив «Світанок».

Після обговорення питання депутатська комісія вирішила рекомендували дати згоду на прийняття в міську комунальну власність частини приміщень гуртожиток після забезпечення окремого обліку електроенергії частини приміщень, що пропонуються для передачі.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024