Лучани підкорять найвищий діючий вулкан світу

26 Січня 2016, 17:31
5916

Четверо альпіністів із Луцька планують підкорити найбільшу гору Америки Аконкагуа, що знаходиться в Аргентині, та найвищий діючий вулкан світу у Чилі Охос-дель-Саладо.

Про це Район.Луцьк розповів один із учасників подорожі, відомий місцевий альпініст Олександр Оришко.

За його словами, сходження на вулкан Аконкагуа відбудеться у рамках експедиції «Прапор України на вершинах світу». Альпіністи хочуть, щоб український стяг майорів на найвищих точках семи континентів Землі.

Для Олександра Оришка Аконкагуа стане вже четвертою вершиною, яку він підкорив із українським прапором в руках. Раніше він разом із однодумцями вже підіймав стяг над трьома іншими частинами світу, а саме над Деналі у Північній Америці, над Ельбрусом у Європі та над Кіліманджаро в Африці.

До подорожі долучилося ще троє досвідчених альпіністів. У рамках експедиції Андрій Єрко та Юрій Гаврилюк підійматимуться вперше, а от для Дениса Пескова це вже третє сходження. Хлопці вирушають у мандрівку у середу, 27 січня. Вона триватиме близько 38 днів, до Луцька альпіністи планують повенутися на початку березня.

Олександр Оришко пояснює, що вирішив піти у цю подорож, аби здійснити давню мрію.

«Просто сенс життя такий – подорожувати. Окрім того, у мене є мрія піднятися на найвищі вершини континентів світу», –  розповідає альпініст.

До сходженням група готується дуже відповідально. Вони тренуються у спортзалі, багато бігають і, звичайно, ходять у гори.

«Вулкан Аконкагуа має висоту  6 962 метри. На її вершині дуже холодно – більш ніж  –40  градусів за Цельсієм. Дме сильний вітер – 100 кілометрів за годину. Тому вимушені брати із собою багато теплих речей», – розповідає Олександр Оришко.

Варто зауважити, що вулкан Аконкауга не діючий. Після сходження на цю вершину альпіністи планують підкорити й найвищий діючий вулкан світу у ЧиліОхос-дель-Саладо.

Район.Луцьк слідкуватиме за експедицією лучан, чекайте невдовзі фотозвіти з подорожі Південною Америкою.

Гори Аляски
Гори Аляски

Олександр Оришко на вершині Деналі
Олександр Оришко на вершині Деналі

Сходження на вершину
Сходження на вершину


Експедиція на Аляску
Експедиція на Аляску

Гори Африки
Гори Африки

На вершині Кіліманджаро
На вершині Кіліманджаро


 

Коментарі
27 Січня 2016, 15:56
Якщо я не помиляюсь, то прізвище не Єрка, а Єрко. Уточніть і виправте, якщо помилка
27 Січня 2016, 16:06
Молодці))) привезіть магнітик на холодильник)))
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром