У Луцьку – уік-енд «високого спорту»

14 Грудня 2017, 18:05
«Волинь-Університет» знову зіграє проти принципових суперниць з «Галичанки» 4021
«Волинь-Університет» знову зіграє проти принципових суперниць з «Галичанки»

Від аматорського баскетболу до Кубка України з волейболу: протягом трьох днів спортивні красуні та красені тішитимуть глядачів визначенням кращих у своїх змаганнях.

Майже тиждень тому волейболістки «Волині-Університету» у напружених поєдинках зуміли здобути дві перемоги над принциповими суперницями з тернопільської «Галичанки», а уже цими вихідними зійдуться з підопічними Віктора Туркули (якому, до слова, допомагає колишня наша зірка Олена Туркула) у рамках Кубка України.

Нагадаємо, що торік знову ж таки у залі Волинської ОДЮСШ підопічні Богуслава Галицького на цій же стадії цих аналогічних змагань упевнено переграли «Галичанку», а також вінницький «Білозгар» та рівненську «Регіну». Цього разу склад учасників змінився рівно на одну команду: замість срібних призерок Суперліги попереднього сезону з Вінниці участь у змаганнях візьме один із лідерів Вищої ліги – хмельницький «Новатор».

До слова, саме з новими для себе суперницями наші дівчата й розпочнуть цей етап, а гра відбудеться у п’ятницю, 15 грудня, о 17:00. Вже у суботу в обласній ДЮСШ вони зіграють чергове західноукраїнське волейбольне дербі проти «Галичанки» (початок – о 12:00), а у недільному протистоянні змагатимуться з «Регіною» (початок – о 13:00).

На жаль, після ідеально пройденого першого етапу торішнього Кубка України «Волинь-Університет» не поїхала на фінальний етап через нестачу фінансування. Тож сподіватимемося, що цього року друга за силою команда української Суперліги буде як мінімум на тих же позиціях і на кубковому фронті.

Розклад ігор першого етапу Кубка України з волейболу серед жінок
Розклад ігор першого етапу Кубка України з волейболу серед жінок

Не одним волейболом: на тижні відбудеться другий та останній цього року гарячий уік-енд Аматорської баскетбольної ліги. У порівнянні з першим туром чемпіонат підсилився ще двома учасниками: з рівненським «AMP-Basket» та «Турійськими Турами» (зрозуміло, звідки) змагання АБЛ налічуватимуть уже 10 команд-учасниць.

Другий тур чемпіонату почнеться уже в п’ятницю, 15 грудня, о 19:30. Цього разу (як і у суботніх поєдинках) змагання «переїдуть» до Спорткомплексу ЛНТУ. А у першій грі зустрінуться якраз рівненський «AMP-Basket» (один із фаворитів аматорської першості у своїй області) та БК «Володимирівка», за яку виступатимуть Едуард Федчук та Дмитро Швагринський.

А після над цікавого відкриття туру буде не менш інтригуюче суботнє продовження. Уже о 13:00 гравці «Університету» після впевненого успіху в першому турі зустрінуться з гостями змагань з червоноградського «Шахтаря». Далі – не менш запальне протистояння ковельського «Slam City» та «Володимирівки». Ну а закриватиме тур поєдинок натуральних господарів майданчика – «ЛНТУ» – проти «Amp-Basket». Подальші тури Аматорської баскетбольної ліги заплановані на наступний рік.

Таблиця Аматорської баскетбольної ліги після перших матчів
Таблиця Аматорської баскетбольної ліги після перших матчів

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром